Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ ЈЕДНОГЛАСНО ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ

Председник Српске народне партије Ненад Поповић, данас је изабран за лидера ове странке на Другој Скупштини Српске народне партије, на којој је делегатским гласањем изабрано и 40 чланова Главног одбора народњака. Гласање је први пут на политичкој сцени Србије спроведено на електронски начин.

На изборној Скупштини Српске народне партије одржаној у Центру „Сава“, Поповић је поручио да су основне идеолошке вредности народњака слобода и независност српске државе, јаке и независне институције, слободни медији, својина и људска права, поштовање Српске православне цркве, одбрана и очување традиционалне породице, као и чување и неговање српског језика.

Поповић је, обраћајући се присутнима, истакао да „нема одбране српских националних интереса и јаке Србије, без јаке економије“.

„Зато је подједнако важно да развијамо Србију као земљу знања и иновација и промовишемо наш најважнији ресурс, а то су млади и образовани инжењери, који свакодневно доказују да је Србија земља великих могућности и потенцијала да буде успешна, модерна, високо развијена и богата“, рекао је Поповић.

Лидер народњака наводи да се Српска народна партија залаже за чврсту одбрану сваког метра територије Србије, а пре свега „нашег светог Косова“.

„Косово нема цену и не постоји ништа због чега би се ми одрекли и метра наше свете земље“, казао је Поповић и додао да је компромис са косовским Албанцима могућ само у оквиру Устава и Резолуције 1244.

Поповић је истакао да Србија данас нема већег пријатеља и савезника у одбрани својих државних и националних интереса, од Русије.

„Да није било Русије и председника Путина, Косово би одавно било независно, а Срби би били проглашени за геноцидан народ“, навео је он.

Поповић је у свом говору навео да Србија мора остати војно неутрална држава и да никада неће заборавити НАТО агресију, жртве и материјална разарања која је претпрела током бомбардовања.

„Народњаци пружају подршку и заштиту Републици Српској и сваком Србину у региону, као и својим сународницима у Црној Гори“, који, како наводи Поповић, трпе прогон и идентитетски геноцид од стране актуелног режима.

Поповић је рекао да се Српска народна партија посебно залаже за развој иновационе политике и примену нових технологија, што је једна од важних ставки њиховог програма.

„У нашем друштву смо отворили теме вештачке интелигенције, роботике, индустрије 4.0, Интернета ствари. Са нашим кинеским партнерима, у Борчи, на Дунавском коридору, покрећемо изградњу највећег технолошког парка у овом делу Европе“, каже Поповић и подсећа да се после 30 година паузе обнављају капацитети у области примене нуклеарне енергије у мирнодопске сврхе.

Лидер народњака истиче да ће ова партија о начину изласка на изборе и наставку сарадње прво разговарати са својим коалиционим партнерима из Српске напредне странке.

На Скупштини Српске народне партије обратили су се и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Српске демократске странке и министар у Већу министара Босне и Херцеговине Мирко Шаровић, председник Демократске омладинске заједнице Европе – ДЕМИК Хавијер Хуртадо Мира, члан Лиге и посланик у италијанском парламенту Вито Коменћини, као и члан председништва Јединствене Русије, сенатор, председник Одбора за социјалну политику у Савету Федерације Русије и председник Посланичке групе пријатељства са Србијом у Горњем дому Руске Думе Валериј Рјазанскиј.

ПОПОВИЋ ЈЕДНОГЛАСНО ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕСрпска народна партија основана је на Малу Госпојину 2014. године. Део је владајуће коалиције у Републици Србији. Након парламентарних избора 2016. године, Српска народна партија заступљена је са три народна посланика у Народној скупштини Републике Србије. Од јуна 2017. године, оснивач и председник Српске народне партије Ненад Поповић обавља  функцију министра у Влади Републике Србије задуженог за иновације и технолошки развој.

Опције за дељење поста