Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ УПУТИО ПИСМО КИНЕСКОМ МИНИСТРУ ПОВОДОМ КОРОНАВИРУСА

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић упутио је писмо подршке министру за науку и технологију Кине Вангу Џигангу поводом тешке ситуације са којом је суочен кинески народ, услед избијања епидемије корона вируса у тој земљи.

Поповић је захвалио министру Џигангу на снажној подршци визије „челичног пријатељства“ коју Србија и Кина деле, како у области научне сарадње, тако и у развоју иновација.

Поповић је истакао да је то пријатељство изграђено захваљујући заједничком деловању председника НР Кине Си Ðипинга и председника Републике Србије Александра Вучића, наводи се у саопштењу кабинета министра.

Он је навео да је у тренутку када иновације, вештачка интелигенција и нове технологије претендују да постану покретачи економског развоја Кине и Србије, Србију погодила вест о озбиљном изазову са којим се Кина сучава, а то је вирус Covid-19.

„Ја сам министар географски мале земље, али земље која је доказала значај суочавања и борбе против великог зла и великих изазова током своје историје. У Србији са великом забринутошћу пратимо тренутну ситуацију у Кини и желим да Вам пренесем саосећање и солидарност српског народа, као и да изразим дивљење према исказаној изузетној способности кинеске владе у спречавању и сузбијању епидемије“, навео је Поповић у свом писму.

Он је изразио увереност да ће Кина надмашити овај изазов и поново успоставити своје путеве раста и напретка.

Поповић је министру Џигангу, као и храбром кинеском народу који се суочава са великим болом и губицима понудио да се лично укључи у ову тешку борбу против великог изазова са којим се сучава Кина.

„Ако је потребно, спреман сам да дођем у Народну Републику Кину како бих подржао пријатељски кинески народ. Читав мој тим стоји на располагању Вама и храброј браћи Кинезима“, закључио је Поповић.

Опције за дељење поста