ПОПОВИЋ: СРПСКИ НАРОД И ЦРКВА УЈЕДИЊЕНИ ПРОТИВ РЕЖИМА МИЛА ЂУКАНОВИЋА, УВЕРЕН САМ У ПОБЕДУ

”Српски народ и Српска православна црква у Србији и Црној Гори уједињени су у борби против мафијашког режима Мила Ђукановића. Наша историја је показала да онај ко иде против српског народа и цркве, увек заврши као поражен. Тако ће бити и са мафијашким режимом у Подгорици”, рекао је председник Српске народне партије и министар у Влади Србије Ненад Поповић.

Он је јуче, заједно са верницима и свештенством Српске православне цркве, учествовао на литији и молебану испред Храма Светог Саве за очување светиња у Црној Гори.

Поповић је навео да режим Мила Ђукановића жели да отме цркве и манастире који вековима припадају Српској православној цркви. ”То је пљачкашки поход на наше светиње какав није виђен ни за време комунизма. Али срећан сам јер сам јуче видео у људима веру, снагу, истрајност и неодустајну вољу да се боре против ове тираније. Уверен сам у нашу победу”, истакао је Поповић.

Он је нагласио да ће као министар користити сваку прилику да укаже на терор који се спроводи над српским народом у Црној Гори. ”Наш народ у Црној Гори је у овом тренутку најугроженија етничка заједница у Европи. За њих не важе европске вредности и закони. У Црној Гори једино важе закони силе и мафије који дозвољавају да се отима имовина цркве, а да се људима ускраћују основна људска и верска права”, рекао је Поповић.

Он је указао да Србија има снаге да помогне својим сународницима у Црној Гори дипломатским, али и свим другим неопходним средствима. ”Поручујем нашој браћи у Црној Гори да нису сами. Јучерашњи величанствени скуп у Београду показао је да је српски народ јединствен у одбрани наших светиња и српства у Црној Гори. Запаљена је искра отпора коју је сада немогуће угасити. Она ће наставити да се распламсава ношена нашом вером у Бога и добротом и правдом за коју се боримо. Наши противници су људи без вере и зато су осуђени на пропаст“, закључио је Поповић.

Опције за дељење поста