Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: СВИЛАЈНАЦ ДОБИЈА РЕГИОНАЛНИ ИНОВАЦИОНИ СТАРТАП ЦЕНТАР

„Општина Свилајнац ће добити свој први Регионални иновациони стартап центар, како би млади инжењери и будући технолошки предузетници из ове општине имали најбоље услове за развој својих предузетничких и иновационих потенцијала“, изјавио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић на свечаној додели Уговора о додели средстава за отварање Регионалног иновационог стартап центра у Свилајнцу.

На свечаности коју је организовала општина Свилајнац, Поповић је подсетио да су потенцијали које ова поморавска општина има препознати од стране реномираних светских компанија.

„Присуство фабрике Панасоник у малој српској општини показује да је таленат и потенцијал наших инжењера и техничких кадрова препознат од стране светских гиганата“ каже Поповић и додаје да се у Свилајнцу очекују нове инвестиције што, према његовим речима, отварање стартап центра у овој општини чини још значајнијим.

„Тренд у свету је да велике компаније остварују сарадњу са малим стартап компанијама које ничу управо у оваквим Регионалним иновационим стартап центрима. Желимо да се сви они који заврше техничке факултете, врате у своја места и одатле, кроз иновационе стартап центре, отпочну свој бизнис”, рекао је Поповић.

Министар за иновације и технолошки развој је нагласио да ће будућим технолошким предузетницима, иноваторима и младим стартап компанијама поред подршке Владе Републике Србије и локалне самоуправе, у оквиру Регионалних иновационих стартап центара, бити омогућена пуна менторска подршка за излазак на тржиште.

„Сви они који желе да се баве иновацијама добијаће едукацију од најбољих српских и европских стручњака како да свој иновациони производ или услугу доведу од идеје до реализације. Исто тако моћи ће и да се умреже са другим стартап центрима у Србији и да размењују знања и искуства на ефикасан начин путем видео конференцијске везе“, казао је Поповић.

На свечаној додели Уговора присутнима се обратио и председник општине Свилајнац Предраг Милановић. Он је исказао потребу локалне самоуправе за младим људима који имају иновативне идеје и намеру општинског руководства да такве потенцијале задржи у Свилајнцу.

„Оснивање Регионалног иновационог стартап центра у Свилајнцу је шанса да задржимо младе у нашој општини како би својим иновационим идејама и предузетничким иницијативама допринели развоју Свилајнца и Републике Србије у целини“, закључио је Милановић.

Он се захвалио министру Поповићу на додељеним средствима и изразио уверење да се успостављањем стартап центра у Свилајнцу отвара нова перспектива развоја ове општине заснована на иновацијама и новим технологијама.

Уговором о реализацији Регионалног иновационог стартап центра у Свилајнцу, додељена су средства у износу од 46 милона динара општини Свилајнац и Удружењу грађана за развој технолошкој предузетништва ICT Hub из Београда.

Опције за дељење поста