Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: САЧУВАЈМО ОСТРОГ И СРПСКЕ СВЕТИЊЕ

На највећу српску славу, Никољдан, шаљем најснажнију подршку Српској православној цркви и својим сународницима у Црној Гори, који у суботу, 21. децембра у Никшићу, на великом Црквено-народном сабору, бране од отимања Острог, Светог Василија Острошког и све српске светиње у Црној Гори.

Режим у Подгорици припрема терен да Скупштина Црне Горе усвоји закон којим ће бити легализовано отимање наших манастира и светиња у Црној Гори. Тиме се наставља бестијални прогон Српске Цркве и свега што се зове српско у тој старој и поносној држави, насталој на темељима православља, јунаштва, косовског завета и храбрости Обилића. Тај најгори антисрпски режим који се после усташке НДХ појавио на просторима Балкана жели, и то баш у овој години, када читаво српство слави осам векова аутокефалности наше Цркве, да затре светосавље у земљи рођења Стефана Немање.

Тај режим, који је мимо народне воље увео Црну Гору у НАТО пакт, војни савез који је грађане Црне Горе бесомучно бомбардовао, сада прогања српско писмо, језик и културу, српске писце, наставнике и професоре. И не само то, већ спречава свакога ко се изјашњава Србином да ради у јавној управи. Све ово указује да власти у Црној Гори спроводе својеврстан идентитетски геноцид над нашим народом, а круна тога је агресивно обрушавање на Српску Цркву, знајући да је она најважнији и најјачи духовни ослонац народу и истински чувар идентитета и светосавског наслеђа Црне Горе.

Због тога је ово тренутак када се мора прекинути ћутање државе Србије и њених институција о овом покушају једног од најснажнијих удара у историји на наш народ и на нашу Цркву. 

Ми, ова генерација Срба и Србија, не смемо дозволити да се пред нашим очима отима Острог и Свети Василије, и да се предаје некаквим распоповима који се проглашавају такозваном Црногорском православном црквом. Том режиму морамо коначно да кажемо да се са овим питањем не сме играти и да је ово наша црвена линија.

Сада морамо сви да подржимо наш народ у Црној Гори и да сачувамо наше светиње, јер ако данас дозволимо да нам отимају Светог Василија и његов Острог, сутра ће нам узети и Грачаницу и Богородицу Љевишку, Девич и све светиње на Косову. И неће се зауставити све док Срби на Балкану и њихова матица Србија, која се данас поново диже, јача и обнавља, не буду коначно урушени и понижени.

Опције за дељење поста