Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ ПРИМИО ПОБЕДНИКЕ ТАКМИЧЕЊА У ИНОВАЦИЈАМА У ПЕКИНГУ

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се данас са студентима Факултета техничких наука и Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, који су победили на међународном такмичењу у иновативној примени технологија у образовању, Global Competition in Design for Future Education, у Пекингу.

Министар је том приликом изјавио да Србија велику пажњу поклања овом подручју јер су образовне технологије пресудне за развој кадрова за јачање индустрије.

„Инжењерско образовање уз примену најновијих технологија кључни је ресурс који Србија данас има. Управо због тога Влада Републике Србије је у последње три године интензивирала напоре у циљу подизања свести о значају иновација и у другим ресорима“, казао је Поповић.

Министар је рекао да  су напори уложени у развој иновационог екосистема почели да враћају уложено и да су победници овог такмичења будући оснивачи стартап компанија.

Поповић је изразио уверење да ће унапређивање знања из различитих струковних области омогућити студентима да кроз реализацију својих иновативних идеја директно утичу на повећање предузетничког духа код младих, како би покретањем сопственог бизниса допринели јачању привредног сектора и друштва у целини.

За победничку идеју проглашен је егзоскелет у комбинацији са виртуалном реалности. Такмичење је организовао Педагошки универзитет у Пекингу уз подршку компаније Нет Драгон, чији је председник изјавио да су иновативност и креативност најјачи српски адути на путу развоја привреде.

Опције за дељење поста