Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ ПОТПИСАО АПЕЛ ЗА СПАС СВЕТИЊА У ЦРНОЈ ГОРИ

Председник Српске народне партије и министар у Влади Републике Србије потписао је Апел за спас светиња у Црној Гори. Он се тако придружио апелу више хиљада људи из региона потписника, после доношења Закона о слободи вероисповести у Парламенту Црне Горе.

Потписници захтевају да антицрквена, антицивилизацијска и антидржавна пракса у Црној Гори одмах буде обустављена, пише тај портал.

Апел су до сада, поред осталих, потписали митрополит Амфилохије са свештенством, владика Јоаникије са свештенством, академици Матија Бећковић, Миро Вуксановић, Славенко Терзић и Данило Баста, професори Зоран Аврамовић, Слободан Самарџић и Дејан Мировић.

Међу потписницима су и директор Института за европске студије Миша Ђурковић, бивши министар иностраних послова Србије Живадин Јовановић, доцент доктор и амбасадор Синиша Берјан, председник Удружења књижевника РС Предраг Бјелошевић, декан Медицинског факултета у Фочи Дејан Бокоњић, председник Српског савета ЦГ Ратко Вулановић, председник ДСС Милош Јовановић и Ђорђе Вукадиновић,

Апел су потписали и књижевници Гојко Ђого и Горан Врачар, писци Весна Капор и Владимир Кецмановић, редитељи Милош Аврамовић и Данило Бећковић, глумци Милош Биковић, Славиша Чуровић, Марко Тодоровић и Виктор Савић, као и сценариста Димитрије Војнов.

Извор: sputnik.rs

Опције за дељење поста