Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ ПОЛОЖИО ВЕНАЦ НА ГРОБ ЈОВАНА РИСТИЋА: СРПСКА НАРОДНА ПАРТИЈА НАСТАВЉАЧ РИСТИЋЕВИХ ПОЛИТИЧКИХ ИДЕЈА

Председник Српске народне партије и министар у Влади Републике Србије, Ненад Поповић, положио је венац на гроб српског државника Јована Ристића и том приликом истакао да је Српска народна партија настављач политичких идеја великог српског политичара и родољуба који је четири пута био премијер Србије.

Он је, поводом обележавања 120. годишњице од смрти Јована Ристића, истакао да су нам у овом тренутку, када се боримо да сачувамо наше Косово и заштитимо српски народ у региону, више него икада потребни Ристићева непоколебљива вера у снагу српског народа и потпуна оданост српским националним интересима без обзира на све притиске великих сила.

„Србији је данас, можда више него икада, потребно да се сети својих великих државника, који су својим идејама обликовали идентитет наше нације и градили државну политику. Један од њих је свакако Јован Ристић, који је међу најзаслужнијима што је данас Србија међународно призната, независна и суверена држава“, рекао је Поповић.

Он је истакао да је Ристићева идеја да је у унутрашњој политици највиша вредност слобода грађана, а у спољној независност државе, оставила трајни печат на српску државну идеју. „Ристић је своју политику дефинисао у незаборавној и вечно инспиративној мисли: ”оно што је слобода за човека, то је независност за државу“, подсетио је Поповић и истакао да је „слобода највећа вредност за Србина“.

Он је истакао да је Српска народна партија одана идејама и вредностима на којима је почивала дуга и успешна државничка каријера Јована Ристића. „Независна, снажна, демократска, уставна, слободна и економски развијена Србија, са Косовом као њеним саставним делом, и Русијом као најближим савезником, наши су идеали и за њих ћемо се непоколебљиво и неодустајно борити“, закључио је Поповић.

Опције за дељење поста