Srpska narodna partija

Поповић: Победила воља да се одбрани вера и идентитет

Желим да честитам грађанима Црне Горе на политичкој зрелости и снажној демократској вољи испољеној на јучерашњим парламентарним изборима, који су означили крај тридесетогодишњег аутократског, антисрпског и антихришћанског режима Мила Ђукановића.

Посебно честитам пријатељима из коалиције „За будућност Црне Горе“ на великом изборном резултату и победама у великом броју црногорских градова.

Победила је воља да се одбрани вера и идентитет, али и да се освоји демократија и на њеним темељима гради будућност једне развијене, правне и социјално одговорне државе.

Презрене су поделе које је Ђукановићев режим годинама стварао да би опстајао на својој криминалној власти. Жеља за новим националним јединством и за одбраном светиња срушила је јуче у Црној Гори све лажи и страхове.

За све слободољубиве и часне грађане наше братске државе, вером и непоколебљивом одлучношћу њених грађана коначно свиће рујна зора.

После година прогона и понижења и настојања режима Мила Ђукановића да нападима на српски народ и Српску православну цркву уништи идентитет сопствене државе, народ се пробудио и одлучио да брани своју веру, наслеђе, али и своју будућност.

Дубоко верујем да ће нова Влада Црне Горе обновити и ојачати односе и сарадњу са Србијом и реализовати све потенцијале који за такву сарадњу постоје, а које је Ђукановићев режим звог своје мржње према Србији и српском народу годинама спутавао, неприродно градећи савезништво са свим другим народима који су са њим делили исту антисрпску мржњу.

Историјски значај ових избора, али и отпора рушењу Цркве и вере за буђење српског народа остаће вечно записан и вечно инспиративан.

Нема веће силе од народне воље која штити своју веру и своје светиње.

То је јуче сазнао на најдемократскији начин и одлазећи аутократски режим Мила Ђукановића.

Опције за дељење поста