Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: ОЛУЈА ЗАВРШНИ ЧИН УСТАШКЕ ГЕНОЦИДНЕ ВЕРТИКАЛЕ

Злочиначка акција Олуја у којој су пре 25 година убијене хиљаде и протеране стотине хиљада Срба са својих огњишта у Хрватској представља завршни чин усташке геноцидне вертикале која се протезала током читавог 20. века и која ће заувек остати уписана као једна од најмрачнијих страница у историји европског континента. 

Та геноцидна вертикала започета је током покоља и вешања српске нејачи и старих од стране усташа у Мачви током Првог светског рата, настављена систематским убијањем стотине хиљада Срба у Јасеновцу и другим логорима смрти у НДХ, а свој завршни чин она је добила у такозваној операцији Олуја, највећем етничком чишћењу једног народа са његових вековних огњишта од времена Другог светског рата.

Историјске чињенице показују да се државност данашње Републике Хрватске, правне наследнице Павелићеве НДХ и најмлађе чланице ЕУ, искључиво темељи на систематском убијању и прогону Срба.

Због тога је незамисливо и неприхватљиво да било који човек, који себе зове Србином, присуствује обележавању Олује и тиме легитимизује и аболира злочине хрватских усташа почињене током овог етничког чишћења српског народа из Крајине. 

Србија више нема разлога да клечи и да се понижава. Наша земља се данас усправља и јача своје политичке, економске и одбрамбене капацитете. Са јачањем наше економије и позиције у међународној заједници, јача и наш национални осећај и понос што припадамо часном српском народу, који се кроз читаву своју историју, борио против оних који су желели да окупирају, протерају и систематски униште друге народе у Европи. 

Зато ће Република Србија и ове године достојно обележити Олују, да покажемо свету да не забрављамо своје страдалнике, али и да упозоримо злочинце, али и све оне који би могли да имају сличне идеје у будућности, да то више никада никоме нећемо допустити без снажног одговора. 

Опције за дељење поста