Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: НИКАД У НАТО, ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!

У овом новом великом искушењу које данас живимо и свакодневној борби за здравље и животе наших грађана, сећамо се агресије НАТО пакта на Србију, чије последице и данас осећамо.

Снага и храброст коју смо тада, пре 21 годину, као народ показали према НАТО пакту, поново избијају на видело и данас, у овим тешким данима, потврђујући нашу непоколебљиву одлучност да живимо и да имамо будућност.

Бесправно, агресивно и кукавички, кршећи сва правила на којима почива савремени свет, вођен искључиво намером да понизи и порази Србију и отме јој Косово, НАТО пакт је 78 дана убијао хиљаде недужних цивила, рушио болнице, школе, фабрике, мостове, путеве.

Српски народ је и тада, заједно са својом Војском, достојанствено и у јединству, остављајући све разлике и политичке расправе по страни, непоколебљиво стао у одбрану своје независности и суверенитета.

Показали смо читавом свету, да без обзира на величину силе која се незаконито и неправедно сручила на нас, нећемо одустати од одбране, части и слободе на којој почива сва наша историја, али и будућност.

Та страдања, јединство и херојства током бомбардовања још су више учврстили нашу непоколебљиву вољу да бранимо наше Косово и да никада не прихватимо да та лажна независност, заснована на НАТО бомбама и тероризму, буде икада легализована у свету.

Колико год вршили притиске на нас, Срби неће поклекнути, нити ће икада признати ту лажну творевину.

Сећајући се тих дана и страдања, ми данас чврсто стојимо на становишту да је Косово заувек Србија, и да се сваки договор о његовом положају у уставном поретку Србије може решавати искључиво у оквиру нашег Устава и Резолуције 1244 СБ УН.

На то нас обавезују жртве свих наших војника јунака и сени убијених на улицама, мостовима и возовима.

Никад у НАТО!

Нема предаје, Косово је Србија!

Догодине у Призрену!

Опције за дељење поста