Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: НЕ ДОЗВОЛИТИ РУШЕЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОТРЕБНО ЈЕДИНСТВО СВИХ СРБА НА БАЛКАНУ

Очигледно је да су институције Босне и Херцеговине уз свесрдну подршку појединих западних земаља кренуле да сруше Републику Српску и њен међународни положај утврђен Дејтонским споразумом.

Удар на Републику Српску и српске интересе најочигледније се испољио последњим одлукама Уставног суда којима се жели отети за почетак пољопривредно земљиште Републике Српске, а онда ће се извесно кренути у њено даље развлашћивање и отимање њених надлежности и имовине.

Више је него јасно да је после напада на нашу Цркву и народ у Црној Гори и последњих догађања у Републици Српској, где су огромну улогу имали они страни фактори који су одувек били против Срба, на делу општи напад на српске интересе на Балкану.

Ништа није случајно и Срби нису наивни да не повезују процесе, одлуке и догађаје чији је циљ да ослабе Српски народ у региону и учине га подељеним и неспремним да брани своје кључне националне интересе. 

Једини исправан одговор после ових упозоравајућих догађања у Републици Српској, јесте јединство српског народа не само у Српској већ на читавом Балкану у заштити и одбрани своје слободе, својих држава, територија и светиња. То је посебно важно сада уочи великог државног празника Сретења, када смо се као народ под Вождом Карађорђем одлучили да освојимо слободу, а под кнезом Милошем да направимо и уредимо државу. 

У овим најважнијим питањима опстанка нашег народа и одбране наших националних интереса, који су поново нападнути и угрожени, апелујем на све политичке субјекте на свим српским просторима да будемо мудри и сложни, да политичке спорове оставимо за друге теме и друге прилике, и да сада наш заједнички циљ буду јединство и чврстина којом ћемо одбранити право да будемо слободан и независан народ са својим државама, традицијом, историјом и визијом будућности.

Опције за дељење поста