Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ О БЕЗБЕДНОСТИ У КАЛИЊИНГРАДУ: КОСОВО ЈЕ ЛАЖНА ДРЖАВА УТЕМЕЉЕНА НА ТЕРОРИЗМУ И ТРГОВИНИ ЉУДСКИМ ОРГАНИМА

„Косово је лажна држава утемељена на два основна стуба, тероризму и трговини људским органима. Ова криминална творевина никада неће моћи да буде међународно призната“, изјавио је председник Српске народне партије Ненад Поповић на Међународној конференцији о безбедности у Европи која је одржана у Калињинграду.

Он је навео да лажну државу Косово воде терористи и указао да је на Балкану највећи безбедоносни проблем сепаратизам Албанаца и тежња за стварањем такозване Велике Албаније.

„Њихов циљ је отимање територија других  држава како би таква Велика Албанија постала главни ослонац НАТО пакта на Балкану. Због тога је важно да се подржи српска борба за Косово, јер Србија том борбом штити не само своје право на нашу вековну територију, већ спречава могући потенцијални сукоб у том делу Европе“, поручио је Поповић који је председавао конференцијом.

Поповић је указао на став већине грађана Србије да је компромис за Косово потребно тражити искључиво у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244.

„Захваљујемо свим државама које нису признале ову лажну државу, а посебно Русији, која је доследно на страни међународног права и правде по овом питању“, закључио је Поповић.

Међународну конференцију о безбедности и сарадњи у Европи, која је одржана у Калињинграду, организовала је владајућа руска партија Јединствена Русија.

Опције за дељење поста