Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ И ТУРЧАК У КАЛИЊИНГРАДУ: РЕШЕЊЕ ЗА КОСОВО ТРАЖИТИ У ОКВИРУ УСТАВА СРБИЈЕ И РЕЗОЛУЦИЈЕ 1244

„Компромис у вези са решавањем питања Косова неопходно је тражити у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација“, оцењено је на састанку који су данас у Калињинграду одржали председник Српске народне партије и министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић, и секретар Генералног савета Јединствене Русије и заменик председника Савета Федерације Русије за развој дигиталне економије, Андреј Турчак.

На састанку Поповића и Турчака потврђен је висок ниво међупартијске сарадње између Српске народне партије и Јединствене Русије.

Саговорници су истакли да Србија и Русија остварују висок ниво међудржавне сарадње, а посебно у области иновација и дигиталне економије, која је потврђена потписивањем чак седам међудржавних споразума у овој области током последње посете председника Русије Владимира Путина Србији.

Поповић се захвалио Русији и руском председнику Владимиру Путину на приниципијелној подршци коју ова земља пружа Србији у очувању њеног теериторијалног интегритета и суверенитета по питању Косова.

Састанку су присуствовали и Андреј Климов, заменик секретара Генералног савета Јединствене Русије и заменик председника Одбора за спољну политику Савета Федерације Русије, Владимир Плигон, члан Вишег савета Јединствене Русије, као и Јован Палалић, генерални секретар Српске народне партије и посланик у Народној скупштини Републике Србије.

Опције за дељење поста