Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ ЗА „ДАНАС“: НЕ ОДУСТАЈЕМО ОД СВОЈЕ ПОЛИТИКЕ, САРАДЊА ЗАВИСИ ОД СНС

Председник Српске народне партије и министар у Влади Републике Србије Ненад Поповић изјавио је да се ова странка неће одрећи чврсте националне политике, по чему се истицала унутар владајуће коалиције, а да ли ће остати у њој, зависи од Српске напредне странке (СНС).

„Да ли ћемо ми или неко други остати у коалицији зависи искључиво од СНС-а и њеног председника Александра Вучића. Ако одлуче да не желе да наставе сарадњу са СНП-ом, разићи ћемо се коректно, као озбиљни људи“, рекао је Поповић за  суботње издање листа „Данас“.

Он је рекао да није тајна да постоје разлике у коалицији, али је истакао да је позиција и политика СНП-а „кристално јасна“.

„Постоје чланице коалиције које би Косово волеле да виде независно, које би наше светиње у Црној Гори предале криминалцу Ђукановићу, које би Србију увеле у НАТО, које би увеле санкције Русији, одрекле се Републике Српске и омогућиле хомосексуалним паровима да усвајају децу“, рекао је Поповић.

Он додао да је њихово легитимно право да се за то боре, али је истакао да је СНП одлучно против такве политике.

„Знамо колико вредимо, објективни смо, коректан партнер и сасвим сигурно нећемо одустати од наше политике, нити ћемо допустити било какво потцењивање“, закључио је Поповић.

(Извор: Танјуг)

Опције за дељење поста