Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: ДРЖАВНОСТ СРБИЈЕ УТЕМЕЉЕНА НА ПРИНЦИПИМА УСТАВНОСТИ И СЛОБОДЕ

“Српски народ је свој идентитет изградио на бескомпромисној вољи да буде слободан и да има своју државу“, изјавио је данас министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић поводом празника Сретење, Дана државности Републике Србије.

Поповић је подсетио да је на Сретење 1804. отпочела борба за слободу српског народа, а 1835. године, усвајањем првог Устава Кнежевине Србије постављен је темељ уставне, модерне и уређене српске државе.

„Данашња Србија, која јача из дана у дан има нове изазове који су саздани на темељима наших непролазних вредности. Због тога ћемо наставити да развијамо и јачамо нашу вољену Србију, сачувамо Косово у границама наше отаџбине и одбранимо народ и светиње у Црној Гори“, истакао је Поповић.

Он је нагласио да Србија и српски народ не сме да дозволи да се разгради и уништи Република Српска, као и да је неопходно да наша земља ради на јачању веза са пријатељима у свету, а посебно са братском Русијом.

„Уверен сам да код Срба данас постоји снага и непоколебљива одлучност да испуне историјску мисију овог поколења и да генерацијама које долазе преда бољу, успешнију и снажнију Србију“, закључио је Поповић.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић присуствовао је централној државној церемонији поводом обележавања Дана државности Републике Србије у Орашцу.

Пре почетка званичне церемоније, министар Поповић је присуствовао литургији, коју је у храму Вазнесења Господњег у Орашцу служио Епископ шумадијски владика Јован.

Опције за дељење поста