Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: БИТКА НА МОЈКОВЦУ СИМБОЛ ЈЕДИНСТВА СРПСКОГ НАРОДА У СРБИЈИ И ЦРНОЈ ГОРИ

”Мојковачка битка је јединствен пример у историји где се једна војска свесно жртвовала за спас друге. Бранећи одступницу српској војсци бесмртни јунаци Јанка Вукотића исписали су једну од најславнијих страница српске и светске историје”, рекао је Ненад Поповић, министар у Влади Републике Србије и председник Српске народне партије, поводом обележавања 103. годишњице Битке на Мојковцу.

Поповић је положио венац на гроб сердар Јанка Вукотића на Новом гробљу и том приликом подсетио да пре 103 године Јанко Вукотић и његови јунаци нису имали дилему ко су и шта су, већ су, како наводи Поповић, храбро жртвовали животе за своју српску браћу, наносећи пораз вишеструко јачој аустроугарској војсци. 

”Нажалост данас, век касније, у Црној Гори постоје они који су заборавили ко су и одакле потичу. Режим Мила Ђукановића прогони српску цркву и свештенство у Црној Гори, забрањује српски језик, избацује српске писце из читанки, дискриминише све који се изјашњавају као Срби забрањујући им да се запосле у државној управи“, нагласио је Поповић. Он је додао да ”оно што није пошло за руком Турцима и усташама покушава да спроведе режим Мила Ђукановића.“

”Режим у Подгорици не само да угрожава права Срба у Црној Гори, већ угрожава и државне интересе Републике Србије. Тај режим је признао лажну државу Косову, гласао за пријем такозваног Косова у УНЕСКО, тај режим шаље своје војнике на прославу геноцидне акције ”Олуја”. Србија и српски народ више неће ћутати на такво непријатељско деловање Ђукановићевог режима“, изјавио је Поповић. 

Министар је истакао да је српски народ данас јединствен и да ће верујући у Бога, и уз помоћ братске Русије и њеног председника Владимира Путина, одбранити своје интересе.

”Темељи истинске Црне Горе зидани су на наслеђу Немањића, изграђени на делу Петра Петровића Његоша, а у њих је уграђена жртва сердара Јанка Вукотића и свих других јунака које садашња власт у Црној Гори жели да избрише из историје ове земље. Желе да их избришу само зато што их подсећају на једну и једину истину – да се народ у Црној Гори увек кроз историју изјашњавао као Срби. Зато српском народу у Црној Гори шаљем снажну подршку да истрају у борби за своју слободу, цркву, историју и идентитет. Истина и правда на крају ће, као и увек, победити”, закључио је Поповић.

Опције за дељење поста