Srpska narodna partija

ПАНТОВИЋ: ОДБРАНА ДРЖАВНИХ И НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА КЉУЧНА ЗА ДАЉИ ЕКОНОМСКИ НАПРЕДАК СРБИЈЕ

„Штитећи своје најважније националне и државне интересе, Република Србија охрабрује инвеститоре да улажу у нашу земљу и тиме допринесу убрзању економског раста и отварању нових радних места“, рекао је Огњен Пантовић народни посланик СНП, у свом обраћању на заседању Народне cкупштине Републике Србије.

Пантовић је истакао да се Србија угледа на земље у којима се економски раст у доминантној мери заснива на иновацијама и на знању.

„Стабилан и добро координисан иновациони екосистем кључ је за раст нашег највећег развојног потенцијала, а то су млади људи предузетници, инжењери, иноватори и стручњаци у различитим областима“, изјавио је он.

Пантовић је подсетио да су иновације и технолошки развој дубоко укорењени у генетски код српског народа.

„Србија је позната као земља са дугорочном и светски признатом традицијом инжењерског образовања и знања. Наша земља дала је свету Николу Теслу, Милутина Миланковића, Михајла Пупина и многе друге. То су примери који указују да наша нација иако није бројчано велика, има снагу и идеје које могу да промене ток цивилизације“, указао је Пантовић.

Пантовић се у свом излагању осврнуо и на изградњу путне инфраструктуре, чији је циљ, поред повећања безбедности на путевима, стварање услова за нове инвестиције и реализовању нових радних места широм Србије.

„Посебно желим да нагласим оне путне правце који повезују српски народ у Црној Гори и Републици Српској“, закључио је Пантовић.

Опције за дељење поста