Srpska narodna partija

ПАЛАЛИЋ: СРБИЈА СЕ ОПРЕДЕЛИЛА ДА БУДЕ СЛОБОДНА И НЕЗАВИСНА ДРЖАВА

Обраћајући се у Народној скупштини Републике Србије Јован Палалић, генерални секретар и народни посланик Српске народне партије подржао је доношење Стратегије националне безбедности Републике Србије. 

Према његовим речима Србија се коначно определила да буде слободна, самостална и независна политика и да води самосталну политику. 

”Претходна власт водила је политику пузајућег приступа НАТО пакту избегавајући на сваки начин да Србија успостави снажну војску и политику сарадње са свим војним савезима, без приступања”, рекао је Палалић и додао да су на све начине спречавали да се војна неутралност нађе у документима занемаријући одлуке Народне скупштине Републике Србије. 

”Први пут се говори о култури сећања, први пут се обележавају догађаји из славне и трагичне прошлости нашег народа. У стратегији се помиње  развој патриотизма. Ако хоћемо да водимо ”тотални рат” и бранимо земљу, ми морамо имати патриотски образовано становништву и будуће генерације које ће бити свесне те одговорности”, нагласио је Палалић.

Он се у свом говору осврнуо на изјаву Бакира Изетбеговића који је критиковао доношење Стратегије.

”Бакир Изетбеговић напада ову Страгетију јер је она тачан и погађа оно што се догађа на Балкану, а то је да се на Балкану појављују повратници са сиријског ратишта који су били део исламске државе на просторе КиМ и Босне и Херцеговине и представљају истинску претњу по безбедност Републике Србије”, рекао је Палалић.

Комплетно обраћање Јована Палалића можете погледати испод:

Опције за дељење поста