Srpska narodna partija

ПАЛАЛИЋ И КЛИМОВ ПОТПИСАЛИ КАЛИЊИНГРАДСКУ ДЕКЛАРАЦИЈУ

„Потписивањем Калињинградске декларације Српска народна партија се придружила Калињинградској иницијативи, којом се утврђује јединствена политика и заједнички приступ безбедносним изазовима у Европи у будућности“, изјавио је Јован Палалић генерални секретар Српске народне партије, након свечаног потписивања ове Декларације са секретаром Генералног савета Јединствене Русије Андрејем Климовим.

Палалић је подсетио да је идеја за покретање ове иницијативе кренула од господина Климова након конференције у Калињинграду, посвећене европској сарадњи и безбедности.

„Ова иницијатива је од изузетне важности, јер после дужег времена промовише сарадњу, мир и пријатељство у Европи, која је суочена са заједничким изазовима. Уместо подела, неправедног увођења санкција и претњи, нашем континенту је поред мира и сарадње, неопходно и пуно разумевања, јер је то једини начин за развој наших држава и народа“, рекао је он.

Палалић је посебну захвалност изразио господину Андреју Климову, због његове ангажованости на промоцији ових прекопотребних вредности.

„Европа је данас суочена са претњама тероризмом, изазовима великих миграција, као и  покушајима ревизије историје, када се на одређене начине у неким државама поново промовише фашизам и нацистичка идеологија  и када се агресори проглашавју за жртве, а жртве агресорима. То је недопустиво у данашњој Европи мира и демократије“, казао је Палалић.

Он је истакао да Српска народна партија заједно са Јединственом Русијом дели комплементарне погледе на ситуацију у Европи, која је суочена са бројним изазовима.

„Захваљујем се господину Климову на пуној подршци коју Јединствена Русија и Руска Федерација пружају територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије по питању Косова, када смо изложени великим притисцима да одустанемо од наше јужне покрајине, од нашег Устава и Резолуције 1244“, рекао је Палалић.

Генерални секретар Српске народне партије је изразио уверење да ће обе партије у наредном периоду продубити сарадњу у многим областима, како би промовисале заједничке вредности које су потврђене потписивањем Калињиградске декларације.

Секретар Генералног савета Јединствене Русије, Андреј Климов, оценио је да је овај документ важан за будућност целе Европе. „Задатак овог документа је да окупи политичке партије и друштвене организације у Европи око заједничког циља очувања вредности мира и сарадње, залагања за политику немешања у унутрашња питања држава и поштовање њиховог суверенитета“, рекао је Климов.

Опције за дељење поста