Srpska narodna partija

ПАЛАЛИЋ: ЗАШТИТИ СРПСКЕ ИНТЕРЕСЕ У РЕГИОНУ

”Положај српског народа у Црној Гори и Хрватској је веома тежак, имајући у виду ксенофобију коју непрекидно шире власти у Подгорици и Загребу”, рекао је Јован Палалић, генерални секретар и народни посланик СНП на седници Одбора за спољне послове Народне скупштине Републике Србије на којој се разматрао Извештај о раду министарства спољних послова.

Палалић је указао на антисрпско деловање режима Мила Ђукановића које се у проткелом периоду највише огледало кроз покушај доношења закона којим би се одузела имовина Српској православној цркви.

”Влада и председник су одлучно стали уз српски народ и нашу цркву у Црној Гори у тим тренуцима и оно што очекујем као народни посланик јесте већа активност Министарства спољних послова када је у питању Црна Гора где се најмање једна трећина становништва, упркос свим притисцима, изјашњава Србима”, нагласио је Палалић.

Палалић је такође говорио и односима са Хрватском када су у питању решавање проблема са границом и положају српских привредника и инвеститора у овој земљи.

”Као вест је одјекнула чињеница да је један српски привредник купио део акција једне компаније у Хрватској, док хрватски привредници годинама у назад послују потпуно равноправно у Србији. Надам се да ће Министарство спољних послова у свом будућем раду и контактима са Владом Републике Хрватске отворити ово питање и радити на његовом решавању”, закључио је Палалић.

Опције за дељење поста