Srpska narodna partija

ОБРАЋАЊЕ ИЗАБРАНОГ ПРЕДСЕДНИКА СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ НЕНАДА ПОПОВИЋА

(САВА ЦЕНТАР, 08/12/2019.)

„УВАЖЕНИ ПРЕДСТАВНИЦИ БРАТСКИХ СРПСКИХ ПАРТИЈА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ, МАКЕДОНИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,

ПОШТОВАНИ ПРЕДСТАВНИЦИ АМБАСАДА,

УВАЖЕНИ ПРЕДСТАВНИЦИ  ПАРТНЕРСКИХ ПАРТИЈА ИЗ ИНОСТРАНСТВА,

ВИСОКОПРЕЧАСНО СВЕШТЕНСТВО СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ И РУСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ,

ЧЛАНОВИ СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ,

ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ,

КАДА СМО ПРЕ ПЕТ ГОДИНА, НА МАЛУ ГОСПОЈИНУ, ОДЛУЧИЛИ ДА ФОРМИРАМО СРПСКУ НАРОДНУ ПАРТИЈУ, ДУБОКО СМО БИЛИ УВЕРЕНИ ДА ЈЕ НАРОДУ БИО ПОТРЕБАН НОВИ ИЗБОР.

У СРБИЈИ, ТАДА СУОЧЕНОЈ СА СПОЉНИМ ПРИТИСЦИМА ДА ОДУСТАНЕ ОД НЕЗАВИСНОГ И СУВЕРЕНОГ ОДЛУЧИВАЊА И ПРИЗНА ЛАЖНУ ДРЖАВНОСТ КОСОВА;

У СРБИЈИ ИЗНУТРА ПОДЕЉЕНОЈ И ПОЦЕПАНОЈ НА РАЗЛИЧИТЕ ПРЕТЕНДЕТЕ НА ВЛАСТ КОЈИМА ЧВРСТЕ ИДЕЈЕ, ПРОГРАМИ И УВЕРЕЊА НИСУ БИЛЕ ВОДИЉЕ У КРЕИРАЊУ ВИЗИЈЕ СРБИЈЕ,

У СРБИЈИ, ГДЕ СУ НЕПОСТОЈАНОСТ У СТАВУ И ОПОРТУНИЗАМ У ДОНОШЕЊУ ПОЛИТИЧКИХ ОДЛУКА ПОСТАЛИ ДОМИНАНТНА СЛИКА НАШЕ ПОЛИТИЧКЕ СТВАРНОСТИ.

МИ, У СРПСКОЈ НАРОДНОЈ ПАРТИЈИ, ДУБОКО СВЕСНИ ДА ЋЕ ОВАКВИ ПРОЦЕСИ У БУДУЋНОСТИ ДОВЕСТИ ДО РАСТА НЕПОВЕРЕЊА ГРАЂАНА У ПОЛИТИКУ И СТРАНАЧКИ ЖИВОТ У СРБИЈИ, РЕШИЛИ СМО ДА КРЕНЕМО ДРУГИМ ПУТЕМ.

ЗНАЛИ СМО ДОБРО ДА ТАЈ ПУТ НЕ ДОНОСИ ОДМАХ ВЕЛИКЕ РЕЗУЛТАТЕ, ОПШТУ ПРИХВАЋЕНОСТ И РАЗУМЕВАЊЕ, АЛИ СМО ВЕРОВАЛИ ДА ЈЕ ТАЈ ПУТ ЈЕДИНИ ПРАВИ ЗА СРБИЈУ.

МИ ДУБОКО ВЕРУЈЕМО ДА СЕ ЈЕДАН СТАБИЛАН ДЕМОКРАТСКИ ПОРЕДАК И ПОВЕРЕЊЕ ГРАЂАНА МОЖЕ ИЗГРАДИТИ САМО НА СНАЗИ ПРОГРАМА, УВЕРЕЊА И ДОСЛЕДНОСТИ.

БОРБА ЗА ОВЕ ВРЕДНОСТИ ПОКРЕНУЛА НАС ЈЕ ДА СТУПИМО НА ПОЛИТИЧКУ ПОЗОРНИЦУ СРБИЈЕ И СТРПЉИВО И ТЕМЕЉНО ГРАДИМО НАШУ СРПСКУ НАРОДНУ ПАРТИЈУ.

ОД МЕСТА ДО МЕСТА, ОД ГРАЂАНИНА ДО ГРАЂАНИНА, НОШЕНИ НЕПОКОЛЕБЉИВОМ ВЕРОМ У СНАГУ И ИСПРАВНОСТ НАШИХ УВЕРЕЊА.

ЗА СРПСКУ НАРОДНУ ПАРТИЈУ НАЈВАЖНИЈЕ ВРЕДНОСТИ СУ: СЛОБОДА И НЕЗАВИСНОСТ СРПСКЕ ДРЖАВЕ, ЈАКЕ И НЕЗАВИСНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ, СЛОБОДНИ МЕДИЈИ, СВОЈИНА И ЉУДСКА ПРАВА, ПОШТОВАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ, ОДБРАНА И ОЧУВАЊЕ ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПОРОДИЦЕ, СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КУЛТУРЕ, ЧВРСТА ОДБРАНА СВАКОГ МЕТРА НАШЕ ТЕРИТОРИЈЕ, А ПРЕ СВЕГА НАШЕГ КОСОВА, ЗАШТИТА И ПОДРШКА РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И СВАКОМ СРБИНУ У РЕГИОНУ.

МЕЂУТИМ, НЕМА ЈАКЕ СРБИЈЕ И ОДБРАНЕ СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА, БЕЗ ЈАКЕ ЕКОНОМИЈЕ.

ЗАТО ЈЕ ПОДЈЕДНАКО ВАЖНО ДА ПРОМОВИШЕМО СРБИЈУ КАО ЗЕМЉУ ЗНАЊА, ИНОВАЦИЈА, ВИСОКИХ ТЕХНОЛОГИЈА И  ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ.

ДА ПРОМОВИШЕМО ИНОВАТИВНОСТ И НАШ НАЈВАЖНИЈИ РЕСУРС – МЛАДЕ И ОБРАЗОВАНЕ ИНЖЕЊЕРЕ – КОЈИ СВАКОДНЕВНО ДОКАЗУЈУ ДА ЈЕ СРБИЈА ЗЕМЉА ВЕЛИКИХ МОГУЋНОСТИ И ПОТЕНЦИЈАЛА ДА БУДЕ УСПЕШНА, МОДЕРНА, ВИСОКО РАЗВИЈЕНА И БОГАТА.

НАША ИДЕОЛОГИЈА ЈЕ ОДБРАНА СРПСКЕ ТРАДИЦИЈЕ, НАШЕ ДРЖАВЕ И НАШИХ НАЦИОНАЛНИХ ВРЕДНОСТИ, ЈЕР СУ НАМ НАШИ ПРЕЦИ ОСТАВИЛИ ДА БИ ИХ САЧУВАЛИ И УМНОЖИЛИ, КАКО БИ БОЉУ И УСПЕШНИЈУ СРБИЈУ ПРЕДАЛИ НАРЕДНОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ СРБА.

МИ СМО САМО ЈЕДНА КАРИКА У НАШЕМ НАЦИОНАЛНОМ ЛАНЦУ, КОЈИ СЕ ПРОТЕЖЕ КРОЗ ИСТОРИЈУ, И НЕМАМО ПРАВО ПРЕД ПРЕЦИМА И ПРЕД ИСТОРИЈОМ ДА СЕ ОДРЕКНЕМО, ИЛИ ДА УМАЊИМО ОНО ШТО СУ НАМ ПРЕЦИ, У МНОГО ТЕЖИМ ОКОЛНОСТИМА, ОСТАВИЛИ.

ЗАТО, МИ КАЖЕМО ДА ЈЕ ЧИТАВО КОСОВО СРБИЈА. И НИ МЕТАР МАЊЕ!

МИ ТО КАЖЕМО СА ПУНОМ СВЕШЋУ ДА НАМ ЈЕ КОСОВО ОСТАВЉЕНО ОД ОНИХ КОЈИ СУ ТО ПЛАТИЛИ ЖИВОТИМА.

КОЈЕ ПРАВО МИ ИМАМО ДАНАС ДА ИМ КАЖЕМО ДА СУ ЊИХОВЕ ЖРТВЕ БИЛЕ СТВАР ЗАБЛУДА ИЛИ ПОГРЕШНИХ ПРОЦЕНА?

ДА, МИ ЖЕЛИМО КОМПРОМИС СА КОСОВСКИМ АЛБАНЦИМА, УЗ НАЈШИРУ МОГУЋУ АУТОНОМИЈУ, АЛИ САМО У ОКВИРУ УСТАВА И РЕЗОЛУЦИЈЕ 1244.

ОНИ МИСЛЕ ДА СУ ЗАВРШИЛИ ПОСАО ПРОГЛАШЕЊЕМ НЕЗАВИСНОСТИ 2008. ГОДИНЕ И ДА НЕМАЈУ О ЧЕМУ ДА ПРИЧАЈУ, ОСИМ О ПРИЗНАЊУ ТОГ ЧИНА ОД СТРАНЕ СРБИЈЕ.

А ГДЕ ИМ ЈЕ ТА ЛАЖНА ДРЖАВА? У КОЈИМ ВАЖНИЈИМ МЕЂУНАРОДНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА СЕ НАЛАЗЕ?

НЕМА ИХ НИГДЕ, И НЕ МОГУ НИШТА, БЕЗ ОБЗИРА НА ЊИХОВЕ СПОНЗОРЕ.

И ДОК СРБИЈА БУДЕ ЧВРСТО БРАНИЛА СВОЈЕ МЕЂУНАРОДНО ПРАВО ДА ЈЕ КОСОВО ЊЕН ДЕО, ДОК НАРОД БУДЕ УЈЕДИЊЕН, НЕПОКОЛЕБЉИВ И ДОСЛЕДАН, ТА ЛАЖНА ДРЖАВНА ТВОРЕВИНА ОСТАЋЕ САМО КУЛА ОД КАРАТА И НИШТА ВИШЕ.

НА СВАКОМ МЕСТУ ЋЕМО ИМ ОСПОРАВАТИ ТУ ЛАЖНУ ДРЖАВНОСТ, УВЕРАВАТИ ЈОШ ВИШЕ ЗЕМАЉА ДА ПОВУКУ ПРИЗНАЊА И ПОМАГАТИ НАШЕМ НАРОДУ ЈОШ СНАЖНИЈЕ И ОБИЛНИЈЕ ДА ОСТАНЕ У ПОКРАЈИНИ, ЕКОНОМСКИ ЈАЧА И ДЕМОГРАФСКИ РАСТЕ.

И КАД ТАД, АКО БУДЕМО ПОСТОЈАНИ И ЧВРСТИ, НЕКЕ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ АЛБАНАЦА, КОЈЕ БУДУ ДОШЛЕ НА ВЛАСТ ПОСЛЕ ОВИХ ТЕРОРИСТА, РАЗУМЕЋЕ, КАДА ВИДЕ ДА НЕМАЈУ НИ ДРЖАВУ, НИ ЕКОНОМИЈУ, НИ ДРУШТВО, ДА ЈЕ ПОНОВО ПОТРЕБНО РАЗГОВАРАТИ О СТАТУСУ СА ЕКОНОМСКИ, ПОЛИТИЧКИ И ВОЈНО ОЈАЧАНОМ СРБИЈОМ.

МИ СМО НАСТАЛИ НА КОСОВУ И БЕЗ КОСОВА СРБИЈА НЕ ПОСТОЈИ!

СРПСКА НАРОДНА ПАРТИЈА ОД ОВОГ СВОГ СТАВА НИКАДА НЕЋЕ ОДСТУПИТИ, И НЕ ПОСТОЈИ НИШТА ЗБОГ ЧЕГА БИСМО СЕ МИ ОДРЕКЛИ И МЕТРА НАШЕГ КОСОВА.

КОСОВО НЕМА ЦЕНУ!

НАШ ПРОГРАМ ЈЕ ДА СЕ СПРЕЧИ ЦИЉАНО И ПЛАНИРАНО ДЕГРАДИРАЊЕ У ЈАВНОСТИ НАШЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ. ТО ЧЕСТО ПРОМОВИШУ ЕКСТРЕМНЕ ЛИБЕРАЛНЕ ИДЕОЛОГИЈЕ И МЕДИЈИ, ДА БИ СЕ УРУШИЛИ НАШИ ДУХОВНИ И КУЛТУРНИ ТЕМЕЉИ. ДА БИ СЕ УРУШИЛО ЈЕДИНСТВО НАЦИЈЕ И ВЕРТИКАЛА КОЈА НАС ПОВЕЗУЈЕ СА УЛОГОМ НАШЕГ НАРОДА У ИСТОРИЈИ.

А ТО ЗНАЧИ ДА У КРИТИЧНИМ И НАЈВАЖНИЈИМ ТРЕНУЦИМА ЗА НАЦИЈУ, НИКАДА НЕ ИЗГУБИМО ДУХОВНУ ДИМЕНЗИЈУ ОДЛУЧИВАЊА И ГЛЕДАЊА У БУДУЋНОСТ. ТОМЕ НАС ЈЕ КНЕЗ ЛАЗАР ПОДУЧИО.

ЗА СРПСКУ НАРОДНУ ПАРТИЈУ ОДБРАНА ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПОРОДИЦЕ ТЕМЕЉ ЈЕ ОПСТАНКА НАЦИЈЕ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА И ОДБРАНА НАШЕГ НАЧИНА ЖИВОТА И НАШИХ ВРЕДНОСТИ.

ЗА НАС ПОРОДИЦУ ЧИНЕ ОТАЦ, МАЈКА И ДЕЦА. НЕМА РОДИТЕЉА БРОЈ 1 И РОДИТЕЉА БРОЈ 2. НИСУ РОДИТЕЉИ БРОЈЕВИ. ДЕЦА ИМАЈУ ОЦА И МАЈКУ. И ТАЧКА.

СНАЖНО ЋЕМО СЕ ПРОТИВИТИ БИЛО КАКВИМ ПОКУШАЈИМА ДА СЕ ОВАКАВ КОНЦЕПТ ПОРОДИЦЕ ПРАВНО РАЗОРИ И ДА СЕ ПОД ПРИТИСКОМ РАЗЛИЧИТИХ АГРЕСИВНИХ ГРУПА ОТВОРЕ ПРОСТОРИ ЗА ПРОМОЦИЈУ НАМА СТРАНИХ КОНЦЕПАТА ПОРОДИЦЕ.

НАША ПАРТИЈА ЈЕ ЧУВАР ЧВРСТОГ ПРИЈАТЕЉСТВА И ПАРТНЕРСТВА СА НАМА БРАТСКОМ РУСИЈОМ.

СРБИЈА ДАНАС НЕМА ВЕЋЕГ ПРИЈАТЕЉА И САВЕЗНИКА У ОДБРАНИ СВОЈИХ ДРЖАВНИХ И НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА, ОД РУСИЈЕ.

ТАКО ЈЕ БИЛО УВЕК У ИСТОРИЈИ, А ТАКО ЈЕ И ДАНАС.

КАДА ЈЕ ГОД МОГЛА, РУСИЈА НАМ ЈЕ ПОМАГАЛА, ПОДРЖАВАЛА НАС, А КАДА ТО, ЗБОГ СВОЈИХ УНУТРАШЊИХ ПРИЛИКА НИЈЕ МОГЛА, НИКАДА НАМ НИЈЕ ОДМОГЛА.

ЗБОГ ТОГА ЋЕМО СЕ У ЈАВНОСТИ БОРИТИ ПРОТИВ СВАКОГ ПОКУШАЈА ДА СЕ РУСИЈА У СРБИЈИ ПРЕДСТАВИ У НЕГАТИВНОМ СВЕТЛУ.

ДА НИЈЕ БИЛО РУСИЈЕ И ПРЕДСЕДНИКА ПУТИНА, КОСОВО БИ ОДАВНО БИЛО НЕЗАВИСНО.

ДА НИЈЕ БИЛО РУСИЈЕ И ПРЕДСЕДНИКА ПУТИНА, СРБИ БИ БИЛИ ПРОГЛАШЕНИ ЗА ГЕНОЦИДАН НАРОД.

ОСИМ СНАЖНЕ ПОЛИТИЧКЕ ПОВЕЗАНОСТИ, СРБИЈА И РУСИЈА ГРАДЕ НАЈБОЉЕ ОДНОСЕ У ЕКОНОМИЈИ.

СРБИЈА ЈЕ ЗАКЉУЧИЛА УГОВОР О СЛОБОДНОЈ ТРГОВИНИ СА ЕВРОАЗИЈСКОМ ЕКОНОМСКОМ УНИЈОМ, ГДЕ СЕ ЗА СРБИЈУ ОТВАРА НОВО ТРЖИШТЕ БЕЗ ЦАРИНА ОД ПРИБЛИЖНО 200 МИЛИОНА СТАНОВНИКА И НОВА ПРИЛИКА ЗА НАШЕ КОМПАНИЈЕ И ПРИВРЕДУ.

ЗБОГ СВЕГА ТОГА, ВЕЛИКО ХВАЛА РУСИЈИ И ПРЕДСЕДНИКУ ПУТИНУ, СРПСКИ НАРОД ЋЕ ТО ЗАУВЕК ПАМТИТИ, ПОШТОВАТИ И НИКАДА НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ.

НАРАВНО, НАША ОКРЕНУТОСТ РУСИЈИ НЕ ЗНАЧИ ДА НЕ ТРЕБА ДА ГРАДИМО САРАДЊУ СА СВИМ ПРИЈАТЕЉСКИМ ДРЖАВАМА КОЈЕ ОДНОСЕ СА СРБИЈОМ ЖЕЛЕ ДА РАЗВИЈАЈУ НА РАВНОПРАВНИМ ОСНОВАМА И УЗ УЗЈАМНО УВАЖАВАЊЕ.

МИ ЖЕЛИМО НАЈБОЉЕ МОГУЋЕ ПОЛИТИЧКЕ И ЕКОНОМСКЕ ОДНОСЕ СА ЕВРОПСКОМ УНИЈОМ И АМЕРИКОМ.

ЖЕЛИМО И НАЈБОЉЕ ОДНОСЕ СА ВЕЛИКОМ КИНОМ. ОВА ЗЕМЉА, НА ЧЕЛУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ СИ ЂИНПИНГОМ, ПОКАЗАЛА СЕ КАО ВЕЛИКИ И ИСКРЕНИ ПРИЈАТЕЉ СРБИЈЕ.

СРБИЈА ЈЕ ОДУВЕК БИЛА ЕВРОПСКА ДРЖАВА И СРБИ СУ СВОЈУ МОДЕРНУ ДРЖАВУ ГРАДИЛИ КАО ЕВРОПСКУ, ТЕЖЕЋИ ЕВРОПСКИМ ОБРАСЦИМА ЊЕНОГ УРЕЂЕЊА.

МИ И ДАНАС ЖЕЛИМО ДА СРБИЈА БУДЕ УРЕЂЕНА КАО НАЈРАЗВИЈЕНИЈЕ ЕВРОПСКЕ ДРЖАВЕ, ДЕМОКРАТСКА, ПРАВНА, ЕКОНОМСКИ ЈАКА И КОНКУРЕНТНА.

ШТО СЕ ТИЧЕ ЧЛАНСТВА СРБИЈЕ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ, ТО ПИТАЊЕ ЈЕ СЛОЖЕНО, А ОДГОВОР ЋЕ ДАТИ КАКО СРПСКИ НАРОД, ТАКО И САМА УНИЈА.

СРБИ, КАО ПОНОСАН И ЕВРОПСКИ НАРОД, НЕЋЕ ПРИХВАТИТИ НИКАКАВ ЗАХТЕВ, ИЛИ УСЛОВ ПО ПИТАЊУ ПРИЗНАЊА КОСОВА, ИЛИ ДА СЕ САМОПРОГЛАСИМО ДА СМО ГЕНОЦИДАН НАРОД.

НЕМА ЧАСНОГ СРБИНА КОЈИ БИ НА ТО ПРИСТАО.

АЛИ, ОЧИГЛЕДНО НИ САМА ЕУ НИЈЕ СПРЕМНА ДА ПРИМИ НОВЕ ЧЛАНИЦЕ, УСЛЕД УНУТРАШЊИХ ПОЛЕМИКА О СОПСТВЕНОЈ БУДУЋНОСТИ.

ЧИНИ СЕ ДА СЕ У ЕВРОПИ БУДЕ НАРОДИ, ДА ЖЕЛЕ ДА САМИ ОДЛУЧУЈУ О СВОЈОЈ СУДБИНИ И ДА ВРАТЕ ПОНОВО У СВОЈЕ ПРЕСТОНИЦЕ СЛОБОДУ И СУВЕРЕНИТЕТ.

ЗБОГ ТОГА РАЗВИЈАМО НАЈБОЉЕ ОДНОСЕ СА СВИМ ЕВРОПСКИМ ДРЖАВАМА КОЈЕ УВАЖАВАЈУ ИНТЕРЕСЕ И СУВЕРЕНИТЕТ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.

НАШЕ ЈЕ ЧВРСТО ПАРТИЈСКО УВЕРЕЊЕ ДА СРБИЈА МОРА ОСТАТИ ВОЈНО НЕУТРАЛНА ДРЖАВА, БЕЗ ЧЛАНСТВА У НАТО ПАКТУ, НИТИ БИЛО КОЈЕМ ДРУГОМ ВОЈНОМ САВЕЗУ.

СРБИЈА НИКАДА НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ НАТО АГРЕСИЈУ, ЖРТВЕ И МАТЕРИЈАЛНА РАЗАРАЊА КОЈА ЈЕ ПРЕТПРЕЛА ТОКОМ БОМБАРДОВАЊА.

САГЛАСНО НАШИМ ИДЕАЛИМА СЛОБОДЕ И НЕЗАВИСНОСТИ, ЖЕЛИМО САМИ ДА ОДЛУЧУЈЕМО О НАШОЈ БЕЗБЕДНОСТИ, НАШЕМ НАОРУЖАЊУ И ЈАЧАЊУ ВОЈСКЕ.

ЖЕЛИМО ДА САРАЂУЈЕМО СА СВИМА, АЛИ ДА ОДЛУКЕ ШТА ЈЕ НАШ ИНТЕРЕС ДОНОСИМО САМИ.

ПОСЛЕДЊИХ ГОДИНА ОЈАЧАЛИ СМО НАШУ ВОЈНУ МОЋ И ПОСТАЛИ ФАКТОР СТАБИЛНОСТИ У РЕГИОНУ.

ДА БИСМО БИЛИ СЛОБОДНИ И НЕЗАВИСНИ, МОРАМО БИТИ ВОЈНО ЈАКИ, ОПРЕМЉЕНИ САВРЕМЕНИМ НАОРУЖАЊЕМ, ДОВОЉНИМ ДА ОД НАС ОДВРАТИ СВАКУ ПОТЕНЦИЈАЛНУ АГРЕСИЈУ ИЛИ ПРЕТЊУ.

ИСТО ТАКО МОРАМО СНАЖНИЈЕ КОНТРОЛИСАТИ НАШЕ СПОЉНЕ ГРАНИЦЕ И СПРЕЧИТИ НЕЛЕГАЛНЕ ПРЕЛАСКЕ МИГРАНАТА НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.

ОДЛУЧНО СЕ ПРОТИВИМО БИЛО КАКВИМ ИДЕЈАМА ДА СЕ МИГРАНТИ НАСЕЛЕ У ПОЈЕДИНЕ ДЕЛОВЕ СРБИЈЕ, КАКО БИ ПОПУНИЛИ ПРОСТОРЕ КОЈИ СУ ОСТАЛИ ПРАЗНИ УСЛЕД ИСЕЉАВАЊА.

ДОБРА ДЕМОГРАФСКА И ЕКОНОМСКА ПОЛИТИКА ЈЕДИНИ СУ НАЧИН ДА САЧУВАМО НАРОД И НАСЕЛИМО ПРАЗНА СЕЛА, А НЕ МИГРАНТИ.

ПОШТУЈЕМО ЉУДСКА ПРАВА СВАКОГ И КАО ХРИШЋАНИ СВАКОМ ЋЕМО ПОМОЋИ У НЕВОЉИ, ДА БИ СЕ ВРАТИО ОДАКЛЕ ЈЕ ДОШАО, ИЛИ ДА БИ ОТИШАО ДАЉЕ, КУДА ЈЕ НАУМИО.

ЗА НАС ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈПРЕЧИХ ЗАДАТАКА ЗАШТИТА СВИХ СРБА У РЕГИОНУ, И ПОЛИТИЧКА И МАТЕРИЈАЛНА ПОДРШКА РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

ЕКОНОМСКИ СНАЖНА, ВОЈНО НЕУТРАЛНА, ДЕМОКРАТСКА И СЛОБОДНА СРБИЈА ,ОСЛОЊЕНА НА СВОЈЕ САВЕЗНИКЕ И ПРИЈАТЕЉЕ У СВЕТУ, ЧВРСТО ЋЕ СТАЈАТИ ИЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ЧИЈЕ ЈЕ ПОСТОЈАЊЕ ЗАЈЕМЧЕНО ДЕЈТОНСКИМ УГОВОРОМ.

СНАЖНО ЋЕМО СЕ УСПРОТИВИТИ БИЛО КАКВОМ УМАЊЕЊУ ЊЕНИХ ПРАВА, ИЛИ ПОКУШАЈУ ЊЕНОГ УКИДАЊА.

ИЗ ГОДИНЕ У ГОДИНУ ТРЕБА ЈОШ ВИШЕ ПОВЕЋАТИ ИНВЕСТИЦИЈЕ И СВАКУ ДРУГУ ВРСТУ ПОДРШКЕ, НА СВАКОМ МЕСТУ ИСТИЧУЋИ НАШУ ПОВЕЗАНОСТ.

РЕПУБИКА СРПСКА ЈЕ ВЕЛИКА ПОБЕДА СЛОБОДАРСКОГ ДУХА НАШЕГ НАРОДА ПРЕКО ДРИНЕ, И ОНА ЈЕ ГАРАНТ И ЧУВАР ЊЕГОВОГ ОПСТАНКА И НЕЗАВИСНОСТИ.

НИКАДА НЕ СМЕМО ЗАБОРАВИТИ НАШУ БРАЋУ И У ЦРНОЈ ГОРИ КОЈИ СУ ИЗЛОЖЕНИ НАЈСТРАШНИЈЕМ ПРОГОНУ И ИДЕНТИТЕСКОМ ГЕНОЦИДУ ОД СТРАНЕ АКТУЕЛНОГ РЕЖИМА. МОРАМО ИМ МНОГО ВИШЕ ПОМОЋИ, НЕГО ШТО СМО ТО ЧИНИЛИ ДО САДА.

НАДАСВЕ, НЕ СМЕМО ВИШЕ ЋУТАТИ.

НАША ЋЕ ПАРТИЈА НА СВАКОМ МЕСТУ ЈАВНО ИСТИЦАТИ ДА ТАЈ АНТИСРПСКИ РЕЖИМ ЖЕЛИ ДА ЗАТРЕ СРПСКО ПОСТОЈАЊЕ У СРПСКОЈ ЦРНОЈ ГОРИ ПОКУШАВАЈУЋИ ДА УКИНЕ СРПСКО ПИСМО, СРПСКУ ЦРКВУ, ИМЕ, ЗАСТАВУ, ИСТОРИЈУ.

ТАЈ РЕЖИМ ЖЕЛИ ДА ЛИШИ НАРОД ЕГИСТЕНЦИЈАЛНИХ УСЛОВА ЗА ЖИВОТ, СПРЕЧАВАЈУЋИ ЗАПОШЉАВАЊЕ ПРИПАДНИКА СРПСКОГ НАРОДА САМО ЗБОГ ТОГА ШТО СУ СРБИ И ТОГА СЕ НЕ ОДРИЧУ.

НАША БРАЋА У МАКЕДОНИЈИ МОРАЈУ ДОБИТИ МНОГО ВИШЕ ПОМОЋИ И МОРАЈУ ОСЕТИТИ МНОГО ЈАЧУ ВЕЗУ СА МАТИЦОМ, ДА БИ СЕ СПРЕЧИЛА АСИМИЛАЦИЈА И ДА БИ КАО СРБИ ОСТАЛИ НА ТОМ ПРОСТОРУ.

СА ХРВАТСКОМ, ГДЕ ПОВАМПИРЕНО УСТАШТВО ПРОГОНИ СРБЕ И СВЕ СРПСКО, МОРАМО ПРЕИСПИТАТИ УКУПНЕ ОДНОСЕ, И У СВЕМУ ТРЕБА УВЕСТИ ПОТПУНИ РЕЦИПРОЦИТЕТ.

ДОСТА ЈЕ БИЛО НАШЕГ ТОЛЕРАНТНОГ СТАВА ДОК ОНИ ЛУПАЈУ ТАБЛЕ СА ЋИРИЛИЧНИМ ПИСМОМ, ПРЕБИЈАЈУ НЕДУЖНЕ ЉУДЕ ДОК ГЛЕДАЈУ ТЕЛЕВИЗИЈСКИ ПРЕНОС, НЕГИРАЈУ УСТАШКЕ ЗЛОЧИНЕ ИЛИ ПАЛЕ ЛУТКЕ СА ЛИКОМ СРПСКИХ ЛИДЕРА.

ПОСЕБНО ЈЕ ТО ВАЖНО У ПРИВРЕДИ ,ГДЕ ЈЕ ПОСЛЕ СЛУЧАЈА ПРИВАТИЗАЦИЈЕ ЊИХОВЕ КОМПАНИЈЕ КРАШ, ЈАСНО ДА ОНИ ЖЕЛЕ НА СВЕ НАЧИНЕ ДА СПРЕЧЕ ПРИСУСТВО НАШИХ КОМПАНИЈА И ИНВЕСТИЦИЈА У ТОЈ ЗЕМЉИ.

ГОДИНАМА СЕ ДОЗВОЉАВАЛО ДА ЊИХОВЕ КОМПАНИЈЕ КУПУЈУ ПО СРБИЈИ НЕ САМО НАША ПРЕДУЗЕЋА, ВЕЋ И ПОЉОПРИВРЕДНО ЗЕМЉИШТЕ.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ ТО ЗАУСТАВИ, И ДА СЕ СВИМА У ЕВРОПИ ОБЈАСНИ КАКО СЕ, КАДА ЈЕ У ПИТАЊУ ПОШТОВАЊЕ СЛОБОДА, ОД ЉУДСКИХ ДО ПРИВРЕДНИХ, ПОНАША ЈЕДНА ЊИХОВА ЧЛАНИЦА И ДА ТО СРБИЈА ВИШЕ НЕЋЕ ТОЛЕРИСАТИ.

СРПСКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЖЕЛИ ДА ПОВРАТИ ПОВЕРЕЊЕ ГРАЂАНА У ПОЛИТИКУ, КАО ЈАВНИ ПОСАО, А ТО ЈЕ ЈЕДИНО МОГУЋЕ ВРАЋАЊЕМ ПОВЕРЕЊА У ИНСТИТУЦИЈЕ, КАО И ОДГОВОРНОСТИ ЗА ВРШЕЊЕ ВЛАСТИ.

КОРУПЦИЈА НАГРИЗА ТЕМЕЉЕ ДРЖАВЕ И ДЕМОКРАТСКОГ ПОРЕТКА.

ПОСЕБНО ЈЕ ОПАСНО АКО СЕ ЗЛОУПОТРЕБА ЈАВНИХ РЕСУРСА И ТРГОВИНА УТИЦАЈЕМ РАШИРИ ПО СВИМ НИВОИМА ВЛАСТИ, ТАКО ДА ГРАЂАНИ ПОЛИТИКУ, ВРШЕЊЕ ВЛАСТИ И СВЕ СТРАНКЕ И ПОЛИТИЧАРЕ ПОИСТОВЕЋУЈУ СА КРИМИНАЛОМ И КОРУПЦИЈОМ.

КОРУПЦИЈА СЕ МОРА САСЕЋИ У КОРЕНУ, И НЕМА ГРАНИЦА ДО КОЈИХ ОВА БОРБА МОРА ДА ИДЕ. И НЕ СМЕ БИТИ ЗАШТИЋЕНИХ, МА КОЛИКО МОЋНИ БИЛИ, АКО ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ ЈАВНЕ РЕСУРСЕ ЗА ЛИЧНО БОГАЋЕЊЕ.

ОНИ СУ ПРАВИ НЕПРИЈАТЕЉИ ДРЖАВЕ И ДЕМОКРАТИЈЕ. ОНИ ПОДРИВАЈУ ПОВЕРЕЊЕ ГРАЂАНА У ЈАВНУ ВЛАСТ.

ОНИ МОРАЈУ БИТИ ИЗОПШТЕНИ И КАЖЊЕНИ, ЈЕР СВОЈОМ ПОХЛЕПОМ И ЗЛОУПОТРЕБАМА ТРУЈУ ДРУШТВО И СТВАРАЈУ АТМОСФЕРУ АПАТИЈЕ И БЕЗНАЂА.

МИ ЖЕЛИМО ЈАКУ ДРЖАВУ, ЕФИКАСНЕ, СЛОБОДНЕ И НЕЗАВИСНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ, И ЈАКЕ ПОЈЕДИНЦЕ НА ЊИХОВОМ ЧЕЛУ. КОЈИ ИМАЈУ СТАВ, ХРАБРОСТ И ДИГНИТЕТ.

ПРЕУЗЕЛИ СМО КАО ПАРТИЈА ОДГОВОРНОСТ ДА ПО ПРВИ ПУТ У СРПСКОЈ ИСТОРИЈИ ВОДИМО РЕСОР ИНОВАЦИЈА И ВИСОКИХ ТЕХНОЛОГИЈА, ДА ОТВОРИМО У НАШЕМ ДРУШТВУ ТЕМЕ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ, РОБОТИКЕ, ИНДУСТРИЈЕ 4.0, ИНТЕРНЕТА СТВАРИ…

СА НАШИМ КИНЕСКИМ ПАРТНЕРИМА, У БОРЧИ, НА ДУНАВСКОМ КОРИДОРУ,  ПОКРЕЋЕМО ИЗГРАДЊУ НАЈВЕЋЕГ ТЕХНОЛОШКОГ ПАРКА У ОВОМ ДЕЛУ ЕВРОПЕ, ДА СВЕТУ ПРИКАЖЕМО НАШЕ ВЕЛИКЕ НАУЧНЕ ПОТЕНЦИЈАЛЕ, НАШЕ ВРХУНСКЕ ИНЖЕЊЕРЕ И СТРУЧЊАКЕ У ИТ СЕКТОРУ, КОЈИ СУ СПОСОБНИ И ОБУЧЕНИ ДА СЕ ТАКМИЧЕ СА НАЈНАПРЕДНИЈИМ ДРУШТВИМА И ЕКОНОМИЈАМА.

ПОНОВО, ПОСЛЕ 30 ГОДИНА ПАУЗЕ, ОБНАВЉАМО НАШЕ КАПАЦИТЕТЕ У ОБЛАСТИ ПРИМЕНЕ НУКЛЕАРНЕ ЕНЕРГИЈЕ У МИРНОДОПСКЕ СВРХЕ, ПОСЕБНО У ОБЛАСТИ МЕДИЦИНЕ, ПОЉОПРИВРЕДЕ, ИНДУСТРИЈЕ, НОВИХ МАТЕРИЈАЛА.

ПОКРЕНУЛИ СМО ИЗРАДЊУ НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКИХ ПАРКОВА И СТАРТАП ЦЕНТАРА У РЕГИОНИМА СРБИЈЕ, ПОДСТАКЛИ ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО И ИСТАКЛИ ЗНАЧАЈ ВРЕДНОВАЊА ИНОВАТИВНОСТИ КОД МЛАДИХ.

У СРБИЈИ СЕ ДАНАС ПРИЧА О СТАРТАП ЦЕНТРИМА, О НОВИМ ИДЕЈАМА, О ДИГИТАЛИЗАЦИЈИ.

ЗБОГ ТОГА МЛАДИ ЖЕЛЕ ДА ОСТАНУ У НАШОЈ ЗЕМЉИ, ЈЕР ПРЕПОЗНАЈУ ДА ЋЕ БИТИ ПРИЗНАТИ, ПОШТОВАНИ И ПЛАЋЕНИ ЗА СВОЈЕ ЗНАЊЕ И РАД.

ПОШТОВАНИ ПРИЈАТЕЉИ,

НАША ПАРТИЈА ЈЕ ДЕО ВЛАДАЈУЋЕ ВЕЋИНЕ У СРБИЈИ, И СА НАШИМ КОАЛИЦИОНИМ ПАРТНЕРИМА СРПСКОМ НАПРЕДНОМ СТРАНКОМ, ЊЕНИМ ПРЕДСЕДНИКОМ И ПРЕДСЕДНИКОМ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРОМ ВУЧИЋЕМ, УЧИНИЛИ СМО МНОГО НА РЕАЛИЗАЦИЈИ ДЕЛА НАШЕГ ПРОГРАМА И НАШИХ ИДЕЈА.

СРБИЈА ЈЕ КАО СВОЈЕ ВАЖНЕ ПРИОРИТЕТЕ ПОСТАВИЛА ДА ВОДИ СУВЕРЕНУ И САМОСТАЛНУ ПОЛИТИКУ, ДА ОСТАНЕ ВОЈНО НЕУТРАЛНА И ЈАЧА СВОЈУ ВОЈСКУ, ДА СЕ БОРИ ЗА КОСОВО, ДА ЈАЧА САРАДЊУ СА РУСИЈОМ И НЕ УВОДИ ЈОЈ САНКЦИЈЕ, ДА ОБНОВИ КУЛТУРУ СЕЋАЊА НА НАШЕ ВАЖНЕ НАЦИОНАЛНЕ ДОГАЂАЈЕ ИЗ ДАЉЕ И БЛИЖЕ ИСТОРИЈЕ, ДА НЕГУЈЕ ЈЕДИНСТВО НАШЕГ НАРОДА НА БАЛКАНУ.

СРБИЈА СЕ ИНФРАСТРУКТУРНО РАЗВИЈА И ПРЕМРЕЖАВА СЕ АУТОПУТЕВИМА.

ИЗ ГОДИНЕ У ГОДИНУ РАСТУ ИНВЕСТИЦИЈЕ И СМАЊУЈЕ СЕ НЕЗАПОСЛЕНОСТ.

САСВИМ СИГУРНО, СРБИЈА ЈЕ ПРОМЕЊЕНА И СРБИЈА СЕ ПОКРЕНУЛА.

НАРАВНО, ПРИРОДНО ЈЕ ДА ИЗМЕЂУ РАЗЛИЧИТИХ СТРАНАКА ПОСТОЈЕ ПРОГРАМСКЕ И ИДЕОЛОШКЕ РАЗЛИКЕ ПО РАЗНИМ ПИТАЊИМА, И МИ КАО ЛОЈАЛАН,  ОЗБИЉАН И ОДГОВОРАН ПАРТНЕР ТО НИКАДА НЕ КРИЈЕМО.

НАШЕ ПОЗИЦИЈЕ ПО НАЈВАЖНИЈИМ ДРЖАВНИМ И НАЦИОНАЛНИМ ПИТАЊИМА СУ ПОЗНАТЕ НАШИМ ПАРТНЕРИМА ОД ПОЧЕТКА НАШЕГ УЛАСКА У КОАЛИЦИЈУ, И МИ ИХ НИСМО НИКАДА МЕЊАЛИ, НИТИ ЋЕМО ТО ЧИНИТИ.

ОТВОРЕН И ПОШТЕН ОДНОС СУ ГАРАНТ ПОСТОЈАНОСТИ НАШЕ САРАДЊЕ.

ПРЕД НАМА ЈЕ У СРБИЈИ ВАЖАН ИЗБОРНИ ЦИКЛУС И СРПСКА НАРОДНА ПАРТИЈА, ПОСЛЕ ДАНАШЊЕ СКУПШТИНЕ, КРЕЋЕ У УБРЗАНЕ ОРГАНИЗАЦИОНЕ ПРИПРЕМЕ НА СВИМ НИВОИМА.

ДУБОКО СМО УВЕРЕНИ ДА СВОЈИМ КАДРОВСКИМ ПОТЕНЦИЈАЛОМ, ПРОГРАМОМ И ИДЕЈАМА МОЖЕМО СНАЖНО ДОПРИНЕТИ РАЗВОЈУ НАШЕ ОТАЏБИНЕ, ОД ЛОКАЛНОГ ДО НАЦИОНАЛНОГ НИВОА.

ПРИРОДНО ЈЕ ДА ЋЕМО О НАЧИНУ ИЗЛАСКА НА ИЗБОРЕ И НАСТАВКУ САРАДЊЕ ПРВО РАЗГОВАРАТИ СА НАШИМ КОАЛИЦИОНИМ ПАРТНЕРИМА ИЗ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ.

ПОШТОВАНИ ЧЛАНОВИ СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ,

ДРАГИ ГОСТИ,

КАО ШТО ВАМ ЈЕ ПОЗНАТО, НАША ПАРТИЈА БАШТИНИ ИДЕЈЕ И ПОЛИТИЧКА УВЕРЕЊА ВЕЛИКОГ СРПСКОГ ДРЖАВНИКА ЈОВАНА РИСТИЋА. ЧЕТИРИ ПУТА ЈЕ БИО ПРЕМИЈЕР, ДВА ПУТА КРАЉЕВСКИ НАМЕСНИК И МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ. БИО ЈЕ ЛИДЕР НАРОДНЕ ЛИБЕРАЛНЕ СТРАНКЕ.

ЊЕГОВЕ ИДЕЈЕ НЕЗАВИСНЕ И СЛОБОДНЕ СРБИЈЕ. ЕВРОПСКЕ УСТАВНЕ И ПРАВНЕ ДРЖАВЕ. МОДЕРНИЗАЦИЈЕ ЕКОНОМИЈЕ И ИНФРАСТРУКТУРЕ. ИДЕЈЕ НАЦИОНАЛНОГ ОКУПЉАЊА СРПСКОГ НАРОДА НА БАЛКАНУ. ОСЛОНЦА НА РУСИЈУ У РЕШАВАЊУ НАЈВАЖНИЈИХ НАЦИОНАЛНИХ ЗАДАТАКА. НАДАХНУЛЕ СУ НАШУ МИСАО И ПОЛИТИЧКУ ПРАКСУ.

ЈЕР НЕМА НИ НАЦИЈЕ, НИ ПОЈЕДИНЦА, НИ ПАРТИЈЕ БЕЗ УПОРИШТА У ТРАДИЦИЈИ И НАСЛЕЂУ.

ОН НАМ ЈЕ ДАО И ВЕЛИКУ ВЕРУ У СНАГУ НАЦИЈЕ И ЊЕНУ БОЉУ БУДУЋНОСТ ГОВОРЕЋИ: „ЈА ВЕРУЈЕМ У СРЕЋНУ ЗВЕЗДУ СРБИНОВУ. ЈА ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕ СРПСКИ НАРОД ПОМОЋУ БОЖИЈОМ САВЛАДАТИ СВЕ ТЕШКОЋЕ, СВЕ НЕЗГОДЕ И НЕВОЉЕ СВОЈЕ И ДА ЋЕ ДОЋИ ДАН КАДА ЋЕ ОЖИВЕТИ ЗЛАТНИ САН СРБИНОВ И ОСТВАРИТИ СЕ ИДЕАЛИ НАРОДНИ “.

АЛИ ОНО ЧЕМУ НАС ЈЕ НАЈВИШЕ НАУЧИО ЈОВАН РИСТИЋ ЈЕСТЕ ЗНАЧАЈ СЛОБОДЕ И ЗА ПОЈЕДИНЦА, И ЗА ДРЖАВУ.

АКО НЕМА СЛОБОДНИХ ПОЈЕДИНАЦА, НЕМА НИ СЛОБОДНЕ ДРЖАВЕ.

 ГУБИТАК СВЕСТИ О ЗНАЧАЈУ СЛОБОДЕ ЗА ЈЕДНОГ ЧОВЕКА ВОДИ ОБЕЗВРЕЂИВАЊУ ВРЕДНОСТИ НЕЗАВИСНОСТИ ДРЖАВЕ.

НЕМА НАМЕТНУТОГ ЈЕДИНСТВА ГУШЕЊЕМ СЛОБОДЕ ЗБОГ РАЗЛИКА У ИДЕЈАМА И МИСЛИМА.

ТО ЈЕ ОНДА СИГУРАН ПУТ У НЕСТАБИЛНОСТ И НАЦИОНАЛНИ СЛОМ.

ЈОВАН РИСТИЋ ЈЕ ГОВОРИО: „ОНО ШТО ЈЕ СЛОБОДА ЗА ПОЈЕДИНЦА, ТО ЈЕ НЕЗАВИСНОСТ ЗА ДРЖАВУ“ .

ЗАТО ЈЕ ВАЖНО ДА СРБИЈА БУДЕ ДРУШТВО СЛОБОДНИХ ЉУДИ, ДА СЕ НЕГУЈЕ СЛОБОДАН И КРИТИЧКИ ДУХ, ЈЕР ЈЕ ТО ЈЕДИНИ ПУТ КА НАЦИОНАЛНОМ ЈЕДИНСТВУ.

ЗБОГ ТОГА СУ ЗА НАС У СРПСКОЈ НАРОДНОЈ ПАРТИЈИ, СЛОБОДА, НАСЛЕЂЕ И МОДЕРНИЗАМ УСКО И НЕРАСКИДИВО ПОВЕЗАНИ И ЧИНЕ СТУБОВЕ НА КОЈИМА ЋЕ НАША ИДЕЈА И НАША ПОЛИТИКА ДОНЕТИ СВОЈЕ ПЛОДОВЕ И УСПЕХЕ НА КОРИСТ НАШЕМ СРПСКОМ РОДУ И ВОЉЕНОЈ НАМ СРБИЈИ.

ЖИВЕЛА СРПСКА НАРОДНА ПАРТИЈА!

ЖИВЕЛА СРБИЈА!

ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ“!

Опције за дељење поста