Srpska narodna partija

НАТО ПАКТ СТОЈИ ИЗА НАСРТАЈА НА СРБЕ У ЦРНОЈ ГОРИ И БИХ

Изјава Ненада Поповића, председника Српске народне партије

Српски народ у региону, а посебно у Црној Гори и Босни и Херцеговини, налази се последњих дана под великим притиском који угрожава његов идентитет, духовност и слободу.

Сада морамо отворено да кажемо да НАТО пакт стоји иза свих ових покушаја да се Срби сломе и да се нашем народу одузму слобода и независност.

У Црној Гори криминални и антисрпски режим Мила Ђукановића покушава да уништи Српску православну цркву и идентитет нашег народа. Иза тога стоји НАТО пакт који тиме жели да уништи сваки отпор у Црној Гори у којој га већински народ, који није заборавио његове бомбе и страдања, не жели и презире.

У Босни и Херцеговини прети се Србији НАТО трупама на Дрини и врши се огроман притисак да се Република Српска и Срби сагласе са уласком те државе у НАТО.

Нема никакве илузије да су сви ови догађаји у Црној Гори и Босни и Херцеговини координисани од стране НАТО пакта, како би изазвали додатне напетости и раздор у српском народу, са крајњим циљем да се сломи сваки отпор Срба, као последњег народа на Балкану који се одлучно противи приступању том војном савезу.

Отуд отворено насиље које је показао антисрпски режим Мила Ђукановића према српским посланицима у црногорској Скупштини, хапсећи их без икаквих обзира на демократске принципе и људска права. То само показује да тај режим има подршку НАТО пакта за чије интересе искључиво и ради.

Због тога је сада потребно да се најснажније подрже Срби у Црној Гори и наша Српска православна црква у њиховој борби да сачувају своје постојање на тим просторима. Ово насиље црногорског антисрпског НАТО режима над српским народом и његовим представницима не сме да се прећути и остане без одговора Србије.

Морамо да заштитимо наш народ у Црној Гори свим средствима и ниједна мера, од протеривања амбасадора, па до финансијских и привредних санкција према представницима тог режима, не сме бити искључена.

А знамо у којим су све секторима представници режима Мила Ђуканoвића присутни у Србији, и шта раде и преко кога раде, ширећи свој утицај и присуство за свој рачун и за рачун својих налогодаваца у НАТО пакту.

Опције за дељење поста