Srpska narodna partija

Министар Поповић честитао грађанима Дан српског јединства

Грађанима Републике Србије и Републике Српске честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Читав српски народ данас слави овај празник који симболизује нашу вечну тежњу за слободом и очувањем јединственог националног простора који гарантује заштиту и опстанак нашег народа, његове традиције, идентитета, културе и вере.

Наше национално јединство је и гарант очувања безбедности српског народа која је често на овим просторима била угрожена од стране оних који и даље Србима желе да одузму право да живе у миру и слободи на територији где су се вековима уназад градиле српске цркве и говорило српских језиком.

Увек је српски народ био слободарски.

Срби су кроз своју историју више пута били европски и светски пример најсветлије жртве једног народа поднете за слободу и одбрану хришћанских вредности.

Два пута у 20. веку српски народ је преживео геноцид који су над њим спровеле хрватске усташе и њихови аустроугарски и немачки савезници.

И поред тога успели смо као народ да опстанемо на нашим просторима и да и данас пркосимо отвореним покушајима да се наша државна територија распарча, да нам се одузму наше цркве које сведоче о осам векова дугој српској државности, да се српски народ, чија је цела историја страдална и слободарска, представи као геноцидан.

Овај празник показује да се Срби не предају, већ да се држе заједно када је најтеже, и да никада нећемо одустати од своје тежње да бранимо нашу слободу и вредности на којима је утемељен наш национални и државни идентитет.

Живела Србија!

Опције за дељење поста