Srpska narodna partija

Mинистар Поповић: Подршка Републици Српској доказ српског националног јединства

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић пружио је данас снажну подршку заједничким иницијативама Републике Србије и Републике Српске које је најавио председник Републике Србије Александар Вучић.

Поповић је истакао да је јачање економских веза и стварање јединственог економског простора Србије и Републике Српске будућност региона и идеја која доприноси јачању мира и стабилности у окружењу. Министар је посебно истакао значај најављеног формирања заједничке индустријске зоне у пограничном делу Србије и БиХ, и то посебно између места у Србији и Републици Српској: Љубовије и Братунца, Малог Зворника и Зворника, као и на потезу између Сремске Раче, Дворова и Бијељине.

Он је навео да је то велика шанса за развој Западне Србије и читаве области Подриња.

Министар Поповић, који је уједно и лидер Српске народне партије, напоменуо је да се планираним пројектима даје подршка јачању српског националног јединства са обе стране Дрине, које је посебно важно у условима притисака на нашу државу и народ да се одрекну својих националних интереса на Косову и у Републици Српској.

Министар је посебно истакао значај успостављања заједничког националног празника Дана српског јединства, слободе и националне заставе, који ће Србија и Република Српска обележавати 15. септембра.

Он је истакао да одабир датума када је пробијен Солунски фронт има снажну симболику јер говори да се српски народ увек у својој историји борио против окупатора, нациста и фашиста, чиме, према Поповићевим речима, не могу да се похвале баш све државе у нашем региону.

Поповић је навео да је српски народ у Првом и Другом светском рату ослобађао Европу од нацистичких завојевача и да зато нико не може да каже да Срби нису европски народ и да не припадају Европи. Према његовим речима, Срби су по својој традицији, државотворности и  демократском стремљењу увек били део Европе.

Опције за дељење поста