Srpska narodna partija

МИНИСТАР ПОПОВИЋ И ДЕКАН ФТН У НОВОМ САДУ: СВИ РЕСУРСИ ФАКУЛТЕТА СТАВЉАЈУ СЕ НА РАСПОЛАГАЊЕ ДРЖАВИ И ДРУШТВУ

„Сви ресурси Факултета техничких наука у Новом Саду, професори, запослени, наше платформе, апликације и базе, биће стављени у потпуности на располагање Републици Србији у времену кризе изазване пандемијом вируса COVID-19“, закључено је на састанку који су путем видео-конференцијске везе одржали министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и декан Факултета техничких наука у Новом Саду Раде Дорословачки.

Министар Поповић се захвалио декану ФТН на спремности ове институције да помогне држави у времену кризе, посебно нагласивши лидерску улогу ФТН у спровођењу онлајн наставе у времену ванредног стања.

„У овом тренутку преко 7.000 студената користи ФТН онлајн образовну платформу на коју је постављено више од 700 предмета. Настава у овој високошколској установи, упркос кризи, одвија се у високом интензитету, по стандардима какви се применују у најпрестижнијим универзитетима у иностранству“, рекао је Поповић.

Министар и декан су договорили пуно укључивање ФТН у програме онлајн обука које ће у времену кризе спроводити кабинет министра и Регионални иновациони стартап центри широм Србије. „Колеге са ФТН изразиле су спремност да пруже подршку нашим стартап центрима кроз организацију онлајн обука из области иновационог предузетништва, електронског пословања, програмирања, па све до напредних обука из области вештачке интелигенције, роботике и „биг дејта“. Успоставили смо редован канал комуникације који ће остати отворен током периода трајања ове кризе“, рекао је Поповић.

Декан Дорословачки истакао је да су сви професори на ФТН свесни ситуације у којој се налазе наша држава и друштво. „Факултет техничких наука ставља се потпуно на располагање држави како би се очувала економска стабилност земље под налетом пандемије. Сада нам је потребна солидарност и одговорност свих друштвених чинилаца“, рекао је Дорословачки.

Опције за дељење поста