Srpska narodna partija

МИНИСТАР ПОПОВИЋ И АЈ-СИ-ТИ ХАБ: БЕСПЛАТНЕ ОБУКЕ ЗА КОРИШЋЕЊЕ ОНЛАЈН ПЛАТФОРМИ ЗА МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и удружење грађана за развој технолошког предузетништва Ај-Си-Ти Хаб из Београда (ICT Hub) покренули су заједничку иницијативу да сви Регионални иновациони стартап центри у Србији, којих има укупно 11, буду укључени у програм онлајн радионица, предавања и менторстава за стартапове и предузетнике који су станари ових стартап центара, али и за малa и средњa предузећа која послују у тим срединама.

„Услед кризе изазване ширењем корона вируса у Србији и свету, читава пословна заједница принуђена је да комуникацију обавља путем видео платформи. Значајан број стартап компанија и предузетника који су станари наших центара већ користи ове платформе, али локална привреда, посебно мала и средња предузећа, није упозната са овим алатима и још увек за то нема изграђене капацитете. Зато желимо да заједно са нашим партнерима из Ај-Си-Ти Хаба, потпуно бесплатно, обучимо локалну привреду да користи ове платформе и да јој пружимо помоћ да се прилагоди новонасталим околностима и да са што мање последица превазиђе овај период кризе“, рекао је министар Поповић.

Он је истакао да је улога Регионалних иновационих стартап центара у наредном периоду да се мала и средња предузећа у свим регионима у Србији оспособе да користе онлајн платформе и да тако наставе да воде своје пословање и комуникацију са партнерима, добављачима, запосленима.

„За Србију и читав свет, после ове кризе, долази ново време у којем ће се напуштати стари модели пословања и уводити нови алати и најсавременије платформе за комуникацију”, рекао је Поповић и додао да је ова криза истовремено и шанса за поједина предузећа да унапреде своје дигиталне капацитете.

Програме онлајн обука и радионица спроводиће удружење грађана за развој технолошког предузетништва Ај-Си-Ти Хаб из Београда (ICT Hub), а корисници ће бити заједнице окупљене око Регионалних иновационих стартап центара у Крушевцу, Пироту, Суботици, Чачку, Старој Пазови, Ваљеву, Зрењанину, Горњем Милановцу, Ужицу, Прибоју и Свилајнцу.

Опције за дељење поста