U SRBIJU PRISTIGLA SUPSTANCA ZA PROIZVODNJU BLIZU MILION DOZA VAKCINA SPUTNJIK V

„U Republiku Srbiju danas je pristigla supstanca za proizvodnju blizu milion vakcina Sputnjik V“, saopštio je ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović.

On je ukazao da se radi o 600 litara supstance koja je dopremljena iz ruske farmaceutske kompanije Generijum iz Vladimirske oblasti.

„Supstanca će odmah biti transportovana u Institut Torlak, gde će se u narednih sedam do deset dana odvijati proizvodnja vakcina“, naveo je Popović.

On je istakao da je pokretanje proizvodnje ruske vakcine u Srbiji rezultat dogovora dva predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

„Srbija je prva u svetu i jedina u Evropi započela proizvodnju vakcine Sputnik V. Ove vakcine koristiće se u Srbiji, u regionu, ali i u drugim zemljama kojima je potrebna vakcina kako bi stavili pod kontrolu korona virus“, istakao je Popović.

On je naveo da je ruska vakcina, prema svim istraživanjima, trenutno najefikasnija vakcina na svetskom tržištu. „Efikasnost ruske vakcine je viša od 97 odsto“, rekao je Popović.

On je naveo da je ruska vakcina izvanredna i kao treća, buster doza vakcine, te da se preporučuje njena primena posle primene bilo koje vakcine koju su građani ranije primili.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *