POPOVIĆ: SRBIJA UJEDINJENA POBEĐUJE

„Naša najveća snaga danas pred svima onima koji bi da slome našu nezavisnu državnu politiku i slobodu nalazi se, kao i uvek u našoj istoriji, u našem jedinstvu“, istakao je Nenad Popović, ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije. 

On je naveo da „posle otvorenog zahteva nemačkog kancelara da moramo priznati nezavisnost Kosova, nikada nije bilo potrebnije nacionalno okupljanje i nacionalno jedinstvo“.

„Potrebno nam je jedinstvo svih političkih snaga, Crkve, Univerziteta i svih onih u javnom životu koji predstavljaju našu naciju u svetu. Samo jedinstveni možemo da odbijemo ucene i pritiske da se odreknemo najvažnijeg dela svoje teritorije, da odbijemo da uvedemo sankcije Rusiji,  koja je uz nas uvek bila u najtežim trenucima, i da ne prepustimo Republiku Srpsku mešetarenju međunarodnih činovnika“, istakao je Popović.

On je upozorio da svi oni u međunarodnoj zajednici koji računaju da će se Srbija slomiti pod ovim teškim pritiscima, „računaju kao i uvek na naše podele i svađe“.

„Računaju da će pronaći među Srbima one koji će ovakve njihove ultimatume prihvatiti, i da će izdati najveće vrednosti na kojima kao narod vekovima počivamo – slobodu i nezavisnost“, rekao je Popović.

„Prava je prilika, i to napominjem na današnji veliki praznik Svete Trojice, da se na inicijativu Predsednika Republike, kroz diskusiju u široj javnosti, a potom i kroz Rezoluciju koju bi usvojila Narodna skupština, svi okupimo oko istog cilja – da nema tog Srbina koji bi za bilo šta na ovom svetu, pa bile to i evropske integracije, priznao lažnu državu Kosovo“, istakao je Popović.

On je naveo da u ovom vremenu međunarodne hipokrizije i duplih standarda nikada nije bilo važnije biti ujedinjen, hrabar, dosledan i moralan.

„Moramo da se pokažemo dostojnim naših velikih predaka, koji su u najtežim trenucima naše istorije, i pored svih svojih sukoba i razlika, znali da se ujedine i zajedno brane narod i prava Srbije“, rekao je Popović.

On je istakao da jedinstvo i čvrstina jednog naroda, da brani samo ono što je i svim drugim narodima priznato, pozicija koja će sigurno „dati ploda“.

„Mi znamo da ne možemo da promenimo njihovu odluku u vezi sa Kosovom, ali možemo našim jedinstvom da im jasno stavimo do znanja da ne mogu da traže od jednog ponosnog i slobodarskog naroda da se odrekne najvažnijeg dela svoje teritorije i time legalizuje nasilje koje je nad njim izvršeno“, rekao je Popović.

On je ukazao da je Srbija spremna na kompromis sa Albancima po Rezoluciji 1244 i Ustavu, ali da ne može biti rasprave oko toga da li je Kosovo Srbija.

„Kosovo je zauvek Srbija i oko toga nema kompromisa“, zaključio je Popović.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *