Nenad Popović

Popović: Srbija na paradi u Moskvi brani svoj identitet i slobodu

Srbija na vojnoj paradi povodom 75 godina pobede nad fašizmom u Moskvi, gde je predstavljaju predsednik Republike Aleksandar Vučić i Vojska Srbije, ponosno potvrđuje svoju privrženost neprolaznim idealima slobode, nezavisnosti i saradnje suverenih nacija.

Srbija nikada neće prihvatiti sramne pokušaje prekrajanja istorije čiji je cilj da srpski i ruski narod, narodi stradalnici i žrtve nacističke agresije, budu predstavljeni kao agresori, a nacistički zločinci i zavojevači kao žrtve.

U tom talasu falsifikovanja istorije, oni koji su u Drugom svetskom ratu bili na strani nacista – hrvatske ustaše, ukrajinski banderovci i albanski balisti – sada se predstavljaju kao žrtve i postaju saveznici onih koji žele da vide Srbiju i Rusiju, kao pre 75 godina, pokorene, oslabljene i rasparčane.

Održavanje vojne parade u Moskvi i prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića jasna je poruka da se Srbija neće odreći svog identiteta i istorijske istine da se tokom Drugog svetskog rata, ali i tokom ratova na Balkanu, nalazila uvek na strani dobra braneći od agresora srpski narod, ognjišta i crkve.

Od ogromnog je značaja za budućnost Srbije, koja je izložena sve većim pritiscima da se odrekne Kosova, što će se ponovo sresti predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin i potvrditi snažno prijateljstvo dva naroda i savezništvo u odbrani principa međunarodnog prava i nepovredivosti teritorijalnog integriteta Srbije poštujući njen Ustav i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *