Popović sa predstavnicima omladina partija članica grupe ”Identitet i demokratija”

Beograd, 12. novembarPredstavnici omladinskih organizacija italijanske Lega, francuske Rassemblement National, nemačke Alternative fur Deutchland i belgijske Vlaams Belang posetili su danas Beograd gde su bili gosti Omladine Srpske narodne partije.

Goste iz Zapadne Evrope, čije partije su deo grupe ”Identitet i demokratija” u Evropskom parlamentu u Vladi Republike Srbije primio Nenad Popović ministar i predsednik Srpske narodne partije.

Popović je gostima poželeo dobrodošlicu u Srbiju zahvalivši im se na podršci Srbiji po pitanju Kosova.

”Nikada nećemo zaboraviti podršku Lige i Nacionalnog saveza tokom bombardovanja Srbije kada su Umberto Bosi i Žan Mari Le Pen bili jedini lideri u Evropi koji su govorili protiv bombardovanja i podržali Srbiju i srpski narod.”, rekao je Popović.

On je naglasio da Srpska narodna partija kao suverenistička i konzervativna deli zajedničke vrednosti sa prijateljskim partijama iz poslaničke grupe ”Identitet i demokratija.

”Naše prijateljske partije dele stavove po nizu pitanja poput porodice, migrantske politike, značaj nacionalnog identiteta i tradicije”, rekao je Popović obraćajući se gostima.

On je posebno istakao nove izazove koji su pred evropskim nacijama i ukazao na značaj zajedničke borbe kako bi sačuvali izvorne evropske vrednosti koje su kroz vekove činili naš kontinuitet najnaprednijim i idealom za ostatak sveta.

”Za nas je Evropa celovita samo ako je to Evropa od Atlantika do Urala, dakle od Francuske i Belgije pa na istok uključujući i Rusiju. Smatramo da se ne može Zapadna Evropa sačuvati ako je loše Balkanu ili Moskvi i obrnuto”, rekao je Popović.

On je delegaciju pozvao da budu gosti Srpske narodne partije na svečanoj sednici Glavnog odbora, koja će biti održana 04. decembra ove godine, na dan osnivanja partije.

Prethodno su predstavnici partija iz Zapadne Evrope i Omladina Srpske narodne partije održali sastanak na kome su utvrđivane zajedničke aktivnosti na postizanju ciljeva za koje se bore ove prijateljske partije.

U narednom periodu očekuje se još obostranih poseta i intenziviranje saradnje.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *