POPOVIĆ: RUSKI MINISTAR POLJOPRIVREDE PATRUŠEV USKORO U POSETI SRBIJI

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta  za saradnju sa Rusijom Nenad Popović sastao se sa ministrom poljoprivrede Rusije Dmitrijem Patruševim i nakon sastanka najavio da će ministar Patrušev na njegov poziv posetiti Srbiju u prvoj polovini jula.

”Patrušev je veliki prijatelj Srbije. Očekujem da njegova poseta bude dodatni podsticaj za unapređenje bilateralne saradnje Srbije i Rusije u oblasti poljoprivrede”, rekao je Popović. 

Popović je istakao da je saradnja dve zemlje na najvišem nivou u istoriji. „Zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Vladimiru Putinu naša bilateralna saradnja se dinamično razvija“, istakao je Popović.

On je ukazao da je Srbija jedina zemlja na svetu koja sve što proizvede može da izvozi u Rusiju bez carina. ”To je velika olakšica i šansa za naše poljoprivrednike da povećaju izvoz u Rusiju. U narednom periodu radićemo na tome da se izvoz poljoprivrednih proizvoda i hrane iz Srbije u Rusiju značajno poveća”, rekao je Popović.

Ministar Patrušev istakao je da se raduje poseti Srbiji i da je Rusija spremna da sa srpskim partnerima dodatno razvija uzajamno korisne odnose u oblasti poljoprivrede.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *