POPOVIĆ NA OBELEŽAVANJU JUBILEJA I STRANAČKE SLAVE SRPSKE DEMOKRATSKE STRANKE REPUBLIKE SRPSKE

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović boravi u poseti Istočnom Sarajevu gde prisustvuje obeležavanju 30 godina od osnivanja Srpske demokratske stranke Republike Srpske.

Čestitajući ovaj jubilej i stranačku slavu SDS-a, Petrovdan, Popović je naglasio da osnivanje Srpske demokratske stranke „prevazilazi okvire Republike Srpske i ima svesrpski značaj“.

„I pored svih iskušenja i pritisaka kojima je bila izložena čitave tri decenije, Srpska demokratska stranka je ta, koja je zajedno sa srpskim narodom, stvorila Republiku Srpsku i njene državne institucije. Zahvaljujući vrednostima koje je promovisala i istinskom patriotizmu i nepokolebljivoj veri u snagu nacije, one i danas ostaju trajno uporište i bedem slobode i nezavisnosti stradalnog srpskog naroda ovih prostora“, istakao je Popović.

On je rekao da je od izuzetnog značaja u ovim izazovnim vremenima, u kojima se danas nalazi srpski narod, Srbija i Republika Srpska, da sačuvamo nacionalno jedinstvo i svest da je reč o jednom narodu, koji deli zajedničku sudbinu sa obe strane Drine.

Popović je podsetio da su Srpska narodna partija i Srpska demokratska stranka, dve konzervativne demokratske partije desnog centra, 13. januara ove godine potpisale sporazum o saradnji.

„Tom prilikom poslali smo snažnu poruku da je Dejtonski sporazum okvir u kojem treba da se razvija Republika Srpska, kao i da je za čitav srpski narod Kosovo neotuđivi deo Srbije. Moramo da mudro i strpljivo vodimo politiku i dijalog sa našim međunarodnim partnerima koji će i pored svih pritisaka kojima smo kao narod izloženi dovesti do toga da te dve činjenice niko nikada ne može da promeni“, naglasio je Popović.

Lider narodnjaka ističe da Srbija i Republika Srpska treba da trajno ostanu vojno neutralne.

„Naše stranke se snažno protive članstvu u NATO paktu, savezu koji nas je besomučno bombardovao, ubijajući naše građane i razarajući naše gradove i naše privredne potencijale“, kazao je Popović.

On je istakao da su Srbija i Republika Srpska garant sigurnosti svim Srbima ma gde živeli i da je cilj izgradnja partnerstva sa svim državama i strankama koje dele iste vrednosti i poštuju slobodu i nezavisnost srpskog naroda, znajući dobro da je u najtežim, ključnim trenucima naše istorije jedino nepokolebljivo uz srpski narod bila i ostala Rusija.

„Srpska narodna partija i Srpska demokratska stranka, gradiće Srbiju i Republiku Srpsku kao razvijene, moderne evropske države, koje se svojim znanjima, tehnološkim napretkom, naukom i inovacijama mogu takmičiti sa svima. Želimo da novim radnim mestima, novim investicijama, tehnološkim parkovima i novim startap centrima u svakom mestu Srbije i Srpske pokrenemo preduzetništvo i inovativnost, da život ponovo počne da se razvija i da mladi izaberu naše države kao države svoje budućnosti“, zaključio je Popović.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *