Popović čestitao Šaroviću uspeh na lokalnim izborima u Republici Srpskoj

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović čestitao je predsedniku Srpske demokratske stranke Mirku Šaroviću na odličnim rezultatima koje je ova stranka ostvarila na lokalnim izborima u Republici Srpskoj.

U srdačnom razgovoru predsednika dve sestrinske stranke, Popović je izrazio zadovoljstvo pobedama Srpske demokratske stranke u nizu važnih lokalnih samouprava. Predsednik SDS Mirko Šarović izrazio je zahvalnost na podršci koju su ovoj stranci u kampanji pružili Nenad Popović i Srpska narodna partija.

Popović je ukazao da će Srbija uvek biti uz Republiku Srpsku i naš narod, te da će dosledno braniti njeno postojanje i njene nadležnosti utvrđene Dejtonskim sporazumom.

On je istakao da će Republika Srbija u narednom periodu još više jačati veze sa Republikom Srpskom u okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama između Srbije i Republike Srpske.

Srpska narodna partija i Srpska demokratska stranka ostaju dosledne svojim principima utvrđenim sporazumom o stranačkoj saradnji koji obuhvata borbu za jedinstvo srpskog naroda, čvrstu političku, ekonomsku i kulturnu povezanost Srbije i Republike Srpske, odbranu Kosova kao neotuđivog dela Srbije i borbu protiv članstva u NATO paktu.

Tokom telefonskog razgovora Nenad Popović i Mirko Šarović dogovorili su se o održavanju sastanka na kojem će biti definisani dalji koraci u stranačkoj saradnji Srpske narodne partije i Srpske demokratske stranke.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *