POPOVIĆ: BEZ OČUVANJA NACIONALNOG I DUHOVNOG IDENTITETA I DRŽAVOTVORNOSTI NEMA NI OPSTANKA NACIJE

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ocenio je danas da poseta predsednika Aleksandra Vučića Hilandaru u ovom trenutku ima vseliku simboliku i nosi važnu poruku.

Popović je za tv „Prva“ istakao da to što je do Vučićeve posete manastiru, koji su osnovali Sveti Sava i njegov otac Sveti Simeon, došlo nakon završetka hrama Svetog Save u Beogradu i pred otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu za nekoliko dana nosi simboliku duhovnog i nacionalnog jedinstva.

„Nacionalno i duhovno jedinstvo je sad potrebno Srbiji kao što je uvek i bilo, jer bez očuvanja nacionalnog i duhovnog identiteta i državotvornosti nema ni opstanka nacije i to je bila poruka Vučića za budućnost“, rekao je Popović koji je pratio Vučića tokom posete Hilandaru u vreme božćnih praznika.

Dodao je da je predsednik želeo lično da se upozna sa radovima nakon požara koji se dogodio pre skoro 17 godina i da ubrza radove na obnovi kako bi manastir zasijao u dužnom svetlu kao što je to bilo vekovima.

Popović ističe da je važno i to što je poseta Vučića Hilandaru došla u jeku pandemije.

Podsetio je da manastir od marta ne prima posetioce, a da ih je ranije bili oko 15.000 godišnje.

Navodi da su predsednika srdačno dočekali, a najviše su ga pitali o Kosovu i Metohiji.

„Predsednik ništa nije krio, govorio je da će biti mnogo izazova“, rekao je Popović.

Izvor: Tanjug


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *