MINISTAR POPOVIĆ U POSETI KANJIŽI: ŽELIMO DA MLADI IMAJU JEDNAKE USLOVE ZA RAZVOJ U SVIM DELOVIMA SRBIJE

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je opštinu Kanjiža i tom prilikom razgovarao sa predsednikom opštine Robertom Fejstamerom i narodnim poslanikom Balintom Pastorom. 

Popović je istakao da Kanjiža ima ogroman privredni potencijal. „Kanjiža je važan regionalni privredni centar i jedna od ključnih tačaka prekogranične saradnje sa Mađarskom“, rekao je Popović i dodao da je glavni cilj zadržati mlade u Kanjiži.

Popović, Fejstamer i Pastor posetili su Kancelariju za mlade u ovoj opštini i razgovarali kako da Vlada Srbije pomogne unapređenju inovacione infrastrukture u Kanjiži.

„Potrebno nam je više ovakvih mesta u Srbiji gde će mladi razmenjivati znanje i ideje, i gde će uz mentorsku podršku moći da razvijaju svoje talente i veštine. Želimo da omogućimo mladima i u manjim sredinama da imaju jednake uslove za razvoj svojih potencijala, kao i njihovi vršnjaci u univerzitetskim centrima poput Beograda, Novog Sada i Niša“, rekao je Popović i dodao da je to posebno važno u multietničkim sredinama kao što je Kanjiža.

Narodni poslanik Balint Pastor ocenio je da opština Kanjiža raspolaže izvanrednim potencijalom, posebno u oblasti inovacija i turizma. On je istakao da visoko ceni zalaganje ministra Popovića i Vlade Republike Srbije u naporima da pomognu opštini Kanjiža da stvori najbolje uslove za ostanak mladih u ovoj opštini.

Predsednik opštine Kanjiža, Robert Fejstamer ocenio je da bi upotreba savremenih tehnologija i inovacija bila veoma važna i korisna za banjski turizam na kome ova opština temelji svoj ekonomski razvoj.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *