Ministar Popović: Onima koji su oskrnavili spomenik Večne vatre smeta savezništvo Srbije i Rusije

Izjava ministra za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije i koopredsednika srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za ekonomsku, trgovinsku i naučno-tehničku saradnju dr Nenada Popovića.

„Najoštrije osuđujem skrnavljenje spomenika „Večna vatra“ na Groblju oslobodilaca u Beogradu i nadam se što bržem otkrivanju i procesuiranju počinilaca ovog nasilničkog akta.

Ovaj spomenik je spomenik slobodi i srpskoj borbi za slobodu. On je simbol savezništva i bratstva srpskog i ruskog naroda.

Večna vatra upravo simbolizuje taj večni slobodarski duh naših naroda i počast je svim žrtvama palim za nezavisnost i za budućnost u slobodi.

Oni koji su oskrnavili ovaj spomenik su isti oni koji pokušavaju da falsifikuju istoriju i da istinske žrtve nacizma, a to su Srbi i Rusi, proglase agresorima, a prave agresore i saradnike nacista žrtvama.

U toj svojoj nameri da skrnave spomenike slobodi i bratstvu srpskog i ruskog naroda, oni ne žele da se bore protiv obeležja koje su nosile tadašnje armije, već je glavni cilj borba protiv današnjeg savezništva i partnerstva Srbije i Rusije i politike sećanja koja se sada prvi put vodi u Srbiji i koja je uvek isticala najviše vrednosti slobodarskog duha našeg naroda.

Ovaj jalov napad je pokušaj da se naruši savezništvo Srbije i Rusije, ali i najbolji odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina koji su garant daljeg jačanja saradnje dve bratske države u budućnosti.

Slobodarstvo Srba i savezništvo sa Rusijom nije moguće ugasiti, prefarbati, oskrnaviti ili uništiti.

Duboko sam uveren da čitav srpski narod sa gnušanjem osuđuje ovaj vandalski i anticivilizacijski čin i da Srbi koji su toliko propatili  boreći se za svoju slobodu nikada neće ćutati na pokušaje falsifikovanja istorije i slavljenje okupatora i njihovih saradnika“.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *