MINISTAR POPOVIĆ: HRVATSKA NASTAVLJA POLITIKU USTAŠKOG REŽIMA ANTE PAVELIĆA

Odluka hrvatske Vlade da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabrani dolazak u Jasenovac govori da ta vlast u potpunosti nastavlja politiku ustaškog režima Ante Pavelića.

Bez trunke stida,  nazvati provokacijom posetu jednog srpskog predsednika najvećem stratištu srpskog naroda, govori da u toj vlasti u Zagrebu nema ni trunke pokajanja za stravični genocid koji sy počinili nad našim narodom.

Ako danas zabranjuju predsedniku Srbije da oda počast nevinim žrtvama njihovih istorijskih uzora iz Drugog svetskog rata, sutra mogu da zabrane svakom Srbinu kome su stradali najbliži da dođe u Jasenovac i oda im poštu.

Mi nikada nismo imali iluzija o tome šta vlast u Hrvatskoj misli o Srbiji i Srbima, jer je njihov najveći praznik Oluja i progon 200 hiljada nevinih Srba iz Krajine, ali ovakvim nečuvenom postupkom su do kraja ogolili prirodu svoje antisrpske histerije.

Sada je najvažnije da Srbija čvrsto i snažno reaguje na ovakav sraman čin hrvatske vlasti i pokaže da nikada neće prihvatiti da je Srbima zabranjeno da dođu u najstradalnije mesto našega naroda.

Mi moramo istrajati na našem pravu da genocid nad našim narodom nikada ne zaboravimo i da koristimo svaku priliku da svetu objasnimo da smo stradalni narod i žrtva y borbi za slobodu.

I svakako treba obavestiti njihove šefove u Briselu, sa pitanjem, da li je za njih prihvatljivo da jedna njihova članica, kroz mržnju prema Srbima i zabranama poseta najstrašnijim koncentracionim logorima u Evropi promoviše najužasniju idelogiju,  za koju smo mislili da je konačno pobeđena 1945. godine.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *