Др Станиша Бањанин

Председник Ресорног одбор за просвету

Станиша Бањанин је рођен 27. новембра 1963. године у Зрењанину, где је завршио основну и средњу школу. Након тога је на Филозофском факултету у Новом Саду стекао диплому професора јужнословенских књижевности и српскохрватског језика, а затим је на Филолошком факултету у Београду завршио мастер српске књижевности и језика (2011. године). Своју академску каријеру окончао је на докторским студијама, стекавши звање доктор наука – комуниколошке науке. Одбранио је рад Стандарди квалитета рада као чинилац за унапређење комуникације у васпитно-образовним установама Средњег Баната, на Универзитету Мегатренд, у Београду, на смеру култура и медији, одсек комуникологија. Објавио је неколико научних радова и излагао на три међународне конференције, као уводничар.

Током свог професионалног ангажовања био је запослен у локалној самоуправи града Зрењанина као самостални стручни сарадник за информисање и протокол (5 година), затим у неколико основних и средњих школа, као професор српског језика и књижевности, да би 10 година провео у Министарству просвете, на месту начелника Школске управе Зрењанин (за подручје Баната), где и данас ради као самостални просветни саветник.

Више од 15 година се активно бавио стоним тенисом, освајао одличја на такмичењима од општинског до међународног ранга, наступао у Првој лиги СФРЈ.

Бавио се, такође, музиком, наступајући на многобројним концертима. Свира клавијатуре и гитару.

Један је од оснивача и главни организатор Интернационалног фестивала забавне музике Sunflower (све такмичарске вечери директно су преносиле националне телевизије), оснивач и главни   организатор четири  међународна дечја фестивала забавне музике у Зрењанину. Написао је  више  од  30  текстова  за композиције са ових фестивала.

Ожењен, отац две ћерке.

sbanjanin@gmail.com