POPOVIĆ: SRBI NE PRIHVATAJU ULTIMATUME, BIĆEMO JOŠ ČVRŠĆI U ODBRANI KOSOVA

Najave da će Srbiji u Briselu biti uručen ultimatum da naša država prihvati ulazak lažne države Kosovo u Ujedinjene nacije i druge međunarodne organizacije, i time faktički prizna nezavisnost te lažne tvorevine, samo će još više ujediniti srpski narod u odbrani našeg svetog Kosova.

Nije ovo u našoj dugoj državnoj i narodnoj istoriji prvi pritisak na Srbiju da se odrekne svoje svete zemlje i temelja svoje vere, države i identiteta, zarad lažnih obećanja o nekakvoj maglovitoj svetloj budućnosti.

Izgleda da posebno vole da nam uručuju ultimatume krajem jula, kako je bilo i 1914. godine.

Srbija kao stara evropska država nikada nije trpela bilo kakva poniženja koja se tiču njene državne nezavisnosti i time njenog prava da bude tretirana ravnopravno od strane svih međunarodnih subjekata.

Uvek smo bili otvoreni za razgovor i mogući kompromis, ali nikada nećemo prihvatiti da nam sporazume diktiraju i nameću i da nas ponižavaju.

To nikada neće prihvatiti naše državno rukovodstvo, predsednik države i Vlada.

Očigledno su se briselske birokrate zanele i previdele činjenice o tome šta je Srbija i šta je srpskom narodu Kosovo.

Kao i svaka suverena država, mi imamo svoj Ustav po kojem je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Srbije, a uz to, Srbija, kao ravnopravni član međunarodne zajednice, poštuje Rezoluciju 1244, koja je najrelevantniji međunarodni dokument koji potvrđuje naš teritorijalni integritet po pitanju Kosova.

Ako je naše državno rukovodstvo spremno za razgovore, to ne znači da je slabo, niti da mu možete gurati na sto gotova rešenja koja ponižavaju Srbiju. Pogotovo ne u vezi sa Kosovom.

Suverena i nezavisna Srbija očekuje od svakog ko sa njom želi da pregovara, da je uvažava i tretira kako zaslužuje njena vekovna državna tradicija, jer i mi svakog u međunarodnoj zajednici poštujemo i uvažavamo i to smo više puta svojim odnosom prema partnerima i dokazali.

Želimo da pregovaramo, ultimatume uvek odbacujemo. To su Srbi i Srbija.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *