POPOVIĆ POLOŽIO VENAC NA GROB JOVANA RISTIĆA: SRPSKA NARODNA PARTIJA NASTAVLJAČ RISTIĆEVIH POLITIČKIH IDEJA

Predsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Republike Srbije, Nenad Popović, položio je venac na grob srpskog državnika Jovana Ristića i tom prilikom istakao da je Srpska narodna partija nastavljač političkih ideja velikog srpskog političara i rodoljuba koji je četiri puta bio premijer Srbije.

On je, povodom obeležavanja 120. godišnjice od smrti Jovana Ristića, istakao da su nam u ovom trenutku, kada se borimo da sačuvamo naše Kosovo i zaštitimo srpski narod u regionu, više nego ikada potrebni Ristićeva nepokolebljiva vera u snagu srpskog naroda i potpuna odanost srpskim nacionalnim interesima bez obzira na sve pritiske velikih sila.

„Srbiji je danas, možda više nego ikada, potrebno da se seti svojih velikih državnika, koji su svojim idejama oblikovali identitet naše nacije i gradili državnu politiku. Jedan od njih je svakako Jovan Ristić, koji je među najzaslužnijima što je danas Srbija međunarodno priznata, nezavisna i suverena država“, rekao je Popović.

On je istakao da je Ristićeva ideja da je u unutrašnjoj politici najviša vrednost sloboda građana, a u spoljnoj nezavisnost države, ostavila trajni pečat na srpsku državnu ideju. „Ristić je svoju politiku definisao u nezaboravnoj i večno inspirativnoj misli: ”ono što je sloboda za čoveka, to je nezavisnost za državu“, podsetio je Popović i istakao da je „sloboda najveća vrednost za Srbina“.

On je istakao da je Srpska narodna partija odana idejama i vrednostima na kojima je počivala duga i uspešna državnička karijera Jovana Ristića. „Nezavisna, snažna, demokratska, ustavna, slobodna i ekonomski razvijena Srbija, sa Kosovom kao njenim sastavnim delom, i Rusijom kao najbližim saveznikom, naši su ideali i za njih ćemo se nepokolebljivo i neodustajno boriti“, zaključio je Popović.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *