Popović: Pobedila volja da se odbrani vera i identitet

Želim da čestitam građanima Crne Gore na političkoj zrelosti i snažnoj demokratskoj volji ispoljenoj na jučerašnjim parlamentarnim izborima, koji su označili kraj tridesetogodišnjeg autokratskog, antisrpskog i antihrišćanskog režima Mila Đukanovića.

Posebno čestitam prijateljima iz koalicije „Za budućnost Crne Gore“ na velikom izbornom rezultatu i pobedama u velikom broju crnogorskih gradova.

Pobedila je volja da se odbrani vera i identitet, ali i da se osvoji demokratija i na njenim temeljima gradi budućnost jedne razvijene, pravne i socijalno odgovorne države.

Prezrene su podele koje je Đukanovićev režim godinama stvarao da bi opstajao na svojoj kriminalnoj vlasti. Želja za novim nacionalnim jedinstvom i za odbranom svetinja srušila je juče u Crnoj Gori sve laži i strahove.

Za sve slobodoljubive i časne građane naše bratske države, verom i nepokolebljivom odlučnošću njenih građana konačno sviće rujna zora.

Posle godina progona i poniženja i nastojanja režima Mila Đukanovića da napadima na srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu uništi identitet sopstvene države, narod se probudio i odlučio da brani svoju veru, nasleđe, ali i svoju budućnost.

Duboko verujem da će nova Vlada Crne Gore obnoviti i ojačati odnose i saradnju sa Srbijom i realizovati sve potencijale koji za takvu saradnju postoje, a koje je Đukanovićev režim zvog svoje mržnje prema Srbiji i srpskom narodu godinama sputavao, neprirodno gradeći savezništvo sa svim drugim narodima koji su sa njim delili istu antisrpsku mržnju.

Istorijski značaj ovih izbora, ali i otpora rušenju Crkve i vere za buđenje srpskog naroda ostaće večno zapisan i večno inspirativan.

Nema veće sile od narodne volje koja štiti svoju veru i svoje svetinje.

To je juče saznao na najdemokratskiji način i odlazeći autokratski režim Mila Đukanovića.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *