Srpska narodna partija

ПАЛАЛИЋ: ПАРТИЈЕ ДА СЕ НАДМЕЋУ ПРОГРАМИМА

Учествујући на округлом столу на тему ”Прецизирање појма заступљености без дискриминације свих политичких субјеката у току изборне кампање” у организацију Одбора за културу и информисање Народне скупштине Републике Србије. 

Обраћајући се Палалић је нагласио да су у претходном времену српским друштвом доминирале три теме: дијалог, независност и равноправност и додао да се о њима претежно говорило као спорним.

”Када говоримо о дијалогу управо ово што ради Влада Републике Србије и иницијатива која је поднета за ово јавно слушање на најбољи начин показују да постоји размена мишљења у Србији. Ово је одличан пример транспарентности Скупштине Србије”, рекао је Палалић.

Говорећи о независности институција , посебно РЕМ-а, Палалић је рекао да је Србија у претходних 10 до 15 година мукотрпно градила своје независне институције, константно трагајући за најбољим могућим законским решењима и да у том смислу није потребна измена постојећег закона о Регулаторном телу за електронске медије.

Палалић је у наставку свог обраћања рекао да је било много критика ка владајућој коалцији, а мало конкретних решења за одређене проблеме.

”Моја сугестија је да у наредном периоду буде више тематских емисија о различитим темама, пољопривреда, екологије, привреда… како би грађани на најбољи начин видели да ли политичке странке имају програм и какав је по одређеним питањима”, рекао је Палалић.

На крају Палалић се дотакао феномена лажних вести које су посебно опасне у изборној кампањи и могу да ометају грађане у доношењу одлуке коме ће дати свој глас. Он је напоменуо да су многе земље у Европи већ кренуле да праве радне групе и тела које ће се бавити овим питањем.

На јавном слушању учествовале су политичке партије, представници РЕМ и представници медија.

Опције за дељење поста