Ministar Popović čestitao građanima Dan srpskog jedinstva

Građanima Republike Srbije i Republike Srpske čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Čitav srpski narod danas slavi ovaj praznik koji simbolizuje našu večnu težnju za slobodom i očuvanjem jedinstvenog nacionalnog prostora koji garantuje zaštitu i opstanak našeg naroda, njegove tradicije, identiteta, kulture i vere.

Naše nacionalno jedinstvo je i garant očuvanja bezbednosti srpskog naroda koja je često na ovim prostorima bila ugrožena od strane onih koji i dalje Srbima žele da oduzmu pravo da žive u miru i slobodi na teritoriji gde su se vekovima unazad gradile srpske crkve i govorilo srpskih jezikom.

Uvek je srpski narod bio slobodarski.

Srbi su kroz svoju istoriju više puta bili evropski i svetski primer najsvetlije žrtve jednog naroda podnete za slobodu i odbranu hrišćanskih vrednosti.

Dva puta u 20. veku srpski narod je preživeo genocid koji su nad njim sprovele hrvatske ustaše i njihovi austrougarski i nemački saveznici.

I pored toga uspeli smo kao narod da opstanemo na našim prostorima i da i danas prkosimo otvorenim pokušajima da se naša državna teritorija rasparča, da nam se oduzmu naše crkve koje svedoče o osam vekova dugoj srpskoj državnosti, da se srpski narod, čija je cela istorija stradalna i slobodarska, predstavi kao genocidan.

Ovaj praznik pokazuje da se Srbi ne predaju, već da se drže zajedno kada je najteže, i da nikada nećemo odustati od svoje težnje da branimo našu slobodu i vrednosti na kojima je utemeljen naš nacionalni i državni identitet.

Živela Srbija!


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *