Зар Шпанац да буде већи Србин од Србина?!

12. октобра 2016.

by / 0 Comments / 90 View / 12. октобра 2016.

Блог председника Ненада Поповића

Зар Шпанац треба да нас учи шта су српски национални интереси и шта је то патриотизам? Зар Шпанац треба да буде већи Србин од Србина?! Изгледа да су дошла таква времена. Председник Шпанског одбојкашког савеза је гласао против пријема лажне и криминалне творевине Kосово у Светску одбојкашку федерацију, док је издајник Ненад Голијанин, председник Одбојкашког савеза Србије, погнуо главу, сакрио се у мишју рупу и остао уздржан!

Kукавички и без икаквог стида и срама, продао је своју државу и свој народ пред делегатима најбројније спортске федерације на свету.

Сада се правда да је он за то да сви млади људи играју одбојку и да не жели да им то брани. И још каже да он није политичар! Али, Шпанац се није либио ни једног тренутка да каже да је његов глас против криминалне творевине Хашима Тачија првенствено политички став, јер Шпанија не признаје лажну државу Kосово.

Зашто Голијанин није устао и рекао да млади спортисти Kосова имају лигу Србије и да у њој могу да играју као равноправни грађани, без обзира на то које су националности. Зашто није храбро предложио и објаснио читавом свету да Србија, као бивши олимпијски победник у одбојци, није затворена за спортисте са Kосова који признају Србију као своју домовину.

Голијанин изгледа сматра да он није грађанин Србије, јер како другачије објаснити то да је заборавио да исто право да се баве спортом, немају млади Срби који су заточени у енклавама ратног злочинца Тачија!

Зашто Голијанин није рекао како се млади Срби са Kосова и Метохије, уместо спорта, баве борбом за голи живот!

Зато га сматрам издајником и не либим се да то истакнем. Ако је званичан став владе Србије да не признаје независност лажне државе Kосово, обавеза сваког спортског функционера је да гласа против пријема нарко-државе Kосово у било коју спортску организацију.

Сваки врхунски спортиста је и врхунски патриота. Нека се Голијанин угледа на аустријског фудбалера Марка Арнаутовића који је усред Београда, у дресу Аустрије, са три прста на грудима слушао интонирање српске химне „Боже правде“. Марко игра за Аустрију, али у срцу носи Србију и Аустријанци му то не замерају. Напротив, цене поштене и искрене патриоте.

Надам се да ће Голијанин одмах бити смењен. Против таквих спортских званичника, као што је био и Владе Дивац, који је први започео ланац кукавичлука и издаје у српском спорту, када је дао дозволу да Тачијеви спортисти буду примљени у Међународни олимпијски комитет, треба спровести и кривичну истрагу.

Док нам Албанци отимају Трепчу и свакодневно малтретирају и прогањају Србе на KиМ, наши државни и спортски званичници у свету морају да бране државне интересе и националну част. Ако то нису у стању, нека предају меч и оду у историју бешчашћа. О томе би имао пуно тога да им каже истински патриота из Шпаније који је уместо издајника Голијанина, бранио српско достојанство и српски образ. Срамота!

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић