Влада Републике Србије издвојила 250 милиона динара за иновације и стартапове младих

30. јануара 2018.

by / 0 Comments / 115 View / 30. јануара 2018.

Влада Републике Србије доделила је првих 35 иновационих ваучера малим и средњим предузећима који ће им уз подршку научно-истраживачког сектора омогућити да подигну ниво иновативности својих производа и постану конкурентнији на тржишту. Ваучере у максималној вредности до 800 хиљада динара доделили су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и Ненад Поповић, министар задужен за иновације и технолошки развој.

„Жеља нам је да подстакнемо бољу сарадњу и размену знања између науке и привреде и да у будућности нудимо иновативније производе и услуге, како на домаћем тако и на страним тржиштима. Управо из тог разлога у наредном периоду покренућемо још један нови програм финансијске помоћи младим предузетницима у вредности од 250 милиона динара за иновације и стартапове. Надамо се да ће наша подршка допринети развоју Србије као економије знања“, изјавио је Поповић.

Циљ новог програма јесте изградња предузетничке културе и подизање свести међу младима у Србији о важности иновативног начина размишљања, захваљујући којем ће Србија унапредити иновационо предузетништво и охрабрити младе да се одваже да покрену своје идеје и стартапове.

„Иновациони ваучери су финансијски подстицај који има за циљ да ојача везе наших научноистраживачких организација са малим и средњим предузећима у Србији. Иновације развијамо свакога дана, а да би друштво имало користи од њих, морамо да их препознамо и подржимо, пре свега путем институција, какав је Фонда за иновациону делатност. Са задовољством могу да кажем да су за ову годину, захваљујући и сарадњи са Светском банком, вишеструко повећана средства за рад Фонда“, рекао је Шарчевић.