Уз помоћ Русије сачуваћемо Kосово

3. априла 2016.

by / 0 Comments / 59 View / 3. априла 2016.

Блог председника Ненада Поповића

 

Не постоји место под Сунцем, ни земља на којој стојим, која ми тако снажно враћа веру у јединствену Србију. Можда некоме изгледа апсурдно да је та земља по којој управо корачам – наше Kосово и Метохија. И као да већ слушам губитничке поруке: “Поповићу, мани се тога, Kосово је одавно изгубљено”.
Ништа није изгубљено. Нарочито не Kосово. То је моја порука и мој завет.
Зато што су овде, у земљи наших светиња, људи свесни да не смемо да се делимо. Овде схватам да се снажни уједињују, а слаби деле. Овде, у Зубином потоку, док гледам храбре људе који одолевају албанском терору, откривам једначину опстанка: Сложни побеђују, посвађани губе!
И зато ћемо заједно и уједињени сачувати Kосово и Метохију! И онда, ако им је мало, нек подижу још граничних прелаза, биће им џабе – јер неће моћи да нас разједине!
И знам колико су ови људи у праву. Зато им доносим поруку. И њима и нама. Овога пута нисмо сами. Моћна и пробуђена Русија је уз нас. Русија је увек чувала и данас чува Kосово и Метохију. Зато ми морамо да чувамо наше пријатељство са Русијом.
Прошлог лета, велика Русија и њен председник Владимир Путин спречили су усвајање резолуције у Сребреници. Прошлог лета, братска Русија зауставила је покушај да Kосово буде примљено у Унеско.
На овој светој земљи, руски добровољци су се заједно, раме уз раме, борили са српским добровољцима. Русија је била уз српски народ у најтежим периодима у његовој историји. У Првом и Другом светском рату. И у последњим ратовима у бившој Југославији.
Сада је Русији потребна наша помоћ. И Русија зна да их Србија неће издати и увести им санкције. Тако мисле у Kремљу, тако мисли и обичан народ. Пре неки дан у Москви једна жена ми је пришла, загрлила ме, у очима су јој биле сузе. Рекла ми је да Русија нема ближег пријатеља од Србије. Зато што једини у Европи нисмо увели санкције Русији.
За такав отпор је потребна огромна снага како би се одолело притисцима за Запада. Они желе да забодемо нож у леђа братској Русији. Али, прави Србин никада неће увести санкције Русији. Зато Русија подржава ову листу и коалицију. Зато што знају да их нећемо издати.
Многе силе у свету хоће да нас разједине, да Kосово одвоје од Србије, да Србију одвоје од Русије. То им никада неће успети, као што им никада није успевало, јер им ми то нећемо дозволити. Зато што знамо још нешто. Да нам је за опстанак Kосова, потребна економски снажна Србија.
Русија данас има највеће тржиште на свету које је широм отворено за наше фирме и за наше производе. Србија је једина земља у свету која може да извози све што произведемо у Русију без царина. Наћи ћемо купце за српске производе у Русији. Довешћемо руске туристе у Србију. Биће много више руских инвестиција.
Али, бићемо мудри, никоме нећемо затварати врата. Многе америчке и европске фирме инвестираће у Србију, да би извозиле у Русију. Зато што само одлучне земље, са чврстом патриотском политиком,изазивају поштовање. Нећемо кварити односе са ЕУ. Гледаћемо тамо где данас гледа читава ЕУ – а то је Русија и њено огромно тржиште.
Грађани Србије никада неће гласати за оне који уводе санкције Русији!
Не смемо мењати политику која је најбоља за Србију. Ово није време за коцкање, ово је време за уједињење.

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званиче фејсбук странице др Ненад Поповић