У Загребу ништа ново!

29. маја 2016.

by / 0 Comments / 78 View / 29. маја 2016.

Блог председника Ненада Поповића

 

Још један монструозни графит мржње према Србима исписан је у Загребу, неколико дана пошто је испред вртића у престоници Хрватске, упућен јавни позив на вешање Срба.
У насељу Трешњевка, нечија рука која је писала страшну поруку мржње, сада би направила паприкаш од Срба. Много зграда у Загребу и широм Хрватске, декорисано је са по једном „свастиком“, нацистичким симболом Адолфа Хитлера.
Ни најновија порука ужаса за хрватски државни врх није забрињавајућа, нити се ико од хрватских политичара до сада огласио, како би осудио усташку политику европске Хрватске.
У Загребу, дакле, ништа ново. Недавно је на утакмици између Хрватске и Израела цео стадион скандирао паролу Анте Павелића „За дом спремни“. Хрватска председница Kолинда Грабар Kитаровић није осудила хорско клицање нацизму пред њеним очима и ушима.
Бојим се да се данашња Хрватска, чланица ЕУ, поноси својим усташтвом, јер да није тако, уследила би побуна политичара, интелектуалаца и медија.
Али, реакције нема. Председница Хрватске се љубила са Хашимом Тачијем, терористом на функцији председника лажне државе Kосово. Релативизују се жртве Јасеновца, хитлеровски поздрав постаје свакодневица, као априла 1941. године, када су Загрепчани изашли на улице да цвећем поздраве СС трупе и немачке тенкове. За то време, Београд је горео у пламену нацистичких бомби. Балисти на Kосову, претеча ОВK, грлили су се и љубили са немачким трупама, као што се данас председница Kитаровић грлила и љубила са ратним злочинцем Хашимом Тачијем.
Да ли се историја понавља? Зашто данашња Европа ћути пред нацистичком Хрватском и да ли се нови свет налази пред старом поделом на фашисте и антифашисте. Зашто администрације у Бриселу и Вашингтону подржавају Тачија?
Бојим се одговора, али знам да је Србија, као и увек, на правој страни историје, на страни антифашизма. То је наш избор. То смо ми. То је Србија!

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић