Швајцарске власти забраниле концерт усташе Томпсона

27. августа 2016.

by / 0 Comments / 63 View / 27. августа 2016.

Блог председника Ненада Поповића

Неутрална Швајцарска нема никакву дилему – певач Марко Перковић Томпсон је фашиста!

Европска унија такође нема никакву дилему. Она подржава своју чланицу Хрватску, иако њени званичници отворено пропагирају нацизам!

Власти градића Шлирена су забраниле да хрватски певач који велича режим Анте Павелића, своје хитлеровске пароле узвикује у њиховом месту, на концерту који је био заказан за 3. септембар. Браво Швајцарци! Овим потезом се показало како једна неутрална, суверена и самостална земља достојанствено и храбро чува вредности демократије и супротставља се фашистичкој експанзији.

Али, док за Швајцарску Томпсон представља друштвену и политичку опасност, он је за Хрватску национални херој који већ две године узастопно пева на државним прославама годишњице “Олује”, када је извршено највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата.

Док озбиљна држава попут Швајцарске певача и усташу Томпсона сматра непожељном особом, председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић, његове песме набијене мржњом, пушта својој дечици и не крије како га обожава. ЕУ ћутећи, заправо одобрава не само Томпсона, већ и далеко озбиљније, незапамћене изливе нацистичке мржње некадашњег премијера Хрватске Зорана Милановића према Србима.

Усташке провокације које стижу из Хрватске су све страшније, из дана у дан. Швајцарска је пример како Европска унија треба бескомпромисно да се обрачуна са буђењем нацизма у самом средишту своје територије.

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић