Шта сам научио од Ника

20. априла 2016.

by / 0 Comments / 53 View / 20. априла 2016.

Блог председника Ненада Поповића

 

Хајде да се не лажемо. Kо зна колико пута ми дође да одустанем од свега и одем на неки дужи одмор. И да уживам, брате, што би рекли клинци.
Данас сам поново срео Ника Вујичића. Размишљања о бекству од свакодневног живота и обавеза изгледају ми, после сусрета са њим, као покушај да издам себе. А то значи и своје најближе. Било би можда претенциозно да кажем и свој народ, али морам. Схватићете ме, ипак сам политичар.
Али, то је Ник Вујичић. Поред њега, чак и ја постајем духовит. Поред Ника, срамотно је бити сујетан.
Слушам и посматрам га. Помишљам на то како људи сами себи постављају границе својих могућности, како су сами себи највећа препрека да буду хуманији, снажнији, истрајнији. Зато што, дружећи се с Ником, схватам да људи сами постављају ограде око своје будућности – неки уплашени, неки успавани, неки помирени са свакодневицом… Зато је тако драгоцено познавати Ника. Зато што он убризгава снагу својом енергијом и жељом за животом. Он је исцелитељ у овом сулудом и брзом добу, који све наше страхове и сумње претвара у нову снагу да будемо бољи људи. Баш то нам недостаје и баш то осећам да жели Ник. Да постанемо бољи људи.

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са фејсбук странице др Ненад Поповић